© Baykuş Haber

1 milyon lira değerinde Helenistik döneme ait madalyon ele geçirildi

MUĞLA’NIN MİLAS İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN DÜZENLENEN OPERASYONDA PİYASA DEĞERİ 1 MİLYON LİRA DEĞERİNDE OLAN HELENİSTİK DÖNEME AİT MADALYON ELE GEÇİRİLDİ.

Muğla'nın Milas ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen ve piyasa değeri 1 milyon lira olan bir madalyon ele geçirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, istihbarat çalışmaları sonucunda Milas ilçesinde Y.S., Y.T. ve A.K. isimli şahısların tarihi eser ve uyuşturucu madde bulundurduğu bilgisini aldı. Bu bilgi üzerine Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin ev ve araçlarında arama yapmak üzere harekete geçti.

Yapılan aramalarda, Helenistik döneme ait olduğu düşünülen yaklaşık 50 bin dolar değerinde madalyon ele geçirildi. Ayrıca, Helenistik döneme ait bir heykel, 3 adet Helenistik döneme ait ok ucu, 3 adet Helenistik döneme ait obje, 5 adet zultanit (Diaspor) taşı, uyuşturucu madde olarak kullanılan kubar ve toz esrar, 3 kök kenevir bitkisi, uyuşturucu madde kullanımında kullanılan 2 aparat, 3 hassas terazi, 2 av tüfeği, 35 adet av tüfeği fişeği ve 3 cep telefonu da bulundu.

Operasyon sonrasında Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli işlemler devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER