© Baykuş Haber

1 ton 400 kiloluk Beyazcan ve 1 ton 360 kiloluluk Şahmeran alıcılarını bekliyor

ÇORUM’UN OSMANCIK İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE SATIŞA ÇIKARILAN 1 TON 400 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDAKİ "BEYAZCAN" VE 1 TON 360 KİLO AĞIRLIĞINDAKİ "ŞAHMERAN" ADLI SİMENTAL CİNSİ KURBANLIKLAR ALICILARINI BEKLİYOR.

Çorum'un Osmancık ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi sergilenen muhteşem boyuttaki "Beyazcan" ve "Şahmeran" adlı simental cinsi kurbanlık boğalar alıcılarını bekliyor. Besicilik yapan Ali Afacan tarafından yetiştirilen bu büyük hayvanlar, ağırlıklarıyla büyük ilgi çekiyor. "Beyazcan" adlı boğa, tam 1 ton 400 kilogramlık ağırlığıyla 160 bin liradan satışa sunulurken, "Şahmeran" adlı diğer boğa ise 1 ton 360 kilogram ağırlığıyla 140 bin liradan alıcı bulmaya çalışıyor.

Ali Afacan, 200'den fazla hayvanın bulunduğu mandırasında her yıl 60 ila 70 civarında kurbanlık sattıklarını ifade etti. Bu yılın dikkat çeken noktası, "Beyazcan" ve "Şahmeran" gibi ağır ve büyük kurbanlıkların satışa sunulmasıydı. Afacan, "Beyazcan"ın canlı ağırlığının tam 1 ton 400 kilogram, "Şahmeran"ın ise 1 ton 360 kilogram olduğunu belirtti.

Besicilik işini büyük bir sevgi ve özenle yaptıklarını söyleyen Ali Afacan, üretim maliyetlerindeki artışın bu işi zorlaştırdığını dile getirdi. Yem ve saman maliyetlerinin artması, hayvan sağlığı için yapılan harcamaların da maliyetleri yükselttiğini ifade etti. Bu nedenle besicilik işinin gün geçtikçe daha zor hale geldiğini vurgulayan Afacan, bu sektörün devam etmesi ve yeni nesillere aktarılması için desteklerin artırılması gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER