© Baykuş Haber

1 tonluk Şövalye isimli tosun alıcısını bekliyor

BİNGÖL’DE KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE BİRKAÇ YILDIR BESLEDİĞİ VE “ŞÖVALYE” ADINI VERDİĞİ 1 TONLUK TOSUNU SATIŞA ÇIKARAN BESİCİ, FİYATININ 100 BİN TL OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Bingöl'de Kurban Bayramı heyecanıyla birlikte, uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşan bir besici, özel bir tosunu olan 'Şövalye'yi 100 bin lira fiyatıyla satışa sunuyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, besiciler geleneksel olarak kurbanlıklarını Canlı Hayvan Pazarı'nda sergilemeye başladılar. Bingöl'deki Canlı Hayvan Pazarı şu an için sakin olsa da, bayramın yaklaşmasıyla birlikte hızlı ve heyecanlı pazarlıkların başlaması bekleniyor. Fahrettin Sağlam adlı besici, 35 yıldır hayvancılıkla uğraştığını belirtiyor. Bu bayramda özellikle son birkaç yıldır özenle yetiştirdiği ve "Şövalye" adını verdiği 1 ton ağırlığındaki tosununu satışa koymuş durumda. Sağlam, bu özel hayvana 100 bin lira fiyat biçtiğini ve pazarlık olanağı olduğunu açıklıyor.

Sağlam, "3-35 yıldır besicilik yapıyorum ve bu özel tosunu 2 yıldır büyütüyorum. Her türlü ihtiyacını karşıladım ve şimdi kurban için hazır hale getirdim. 1 tonluk bir tosun ve fiyatı 100 bin liradır. Şu anda bu özel kurbanlığın satışını bekliyorum. İnşallah tüm kurbanlarımızı ve arkadaşlarımızı satış yaparak memnun ederiz. Burası Canlı Hayvan Pazarıdır ve herkesi bu özel dönemde buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER