© Baykuş Haber

10 binde bir doğumda görülüyordu, Akça bebeğin onikiparmak bağırsağı iyileşti

İZMİR'DE 12 GÜN ÖNCE DÜNYAYA GELEN AKÇA DURU BEBEK, 10 BİNDE BİR DOĞUMDA GÖRÜLEN ONİKİPARMAK BAĞIRSAĞINDAKİ TIKANIK NEDENİYLE AMELİYAT OLDU, SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

İzmir'de sıradışı bir tıbbi durumla dünyaya gelen Akça Duru Bebek, onikiparmak bağırsağındaki nadir bir tıkanıklık nedeniyle gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu. İzmirli aile Öykü ve Gürkan Sayat'ın 12 gün önce dünyaya gelen bebekleri Akça Duru, 37 haftalıkken doğduktan sonra sürekli kusmaya başladı. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda onikiparmak bağırsağında tıkanıklık teşhisi konuldu ve bebek, Medicana International İzmir Hastanesi'nde Çocuk Cerrahı Op. Dr. Nihan Ünver tarafından ameliyata alındı. Ameliyatın başarılı geçmesinin ardından bebek, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde takip edildi ve 12 gün sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Onikiparmak bağırsağındaki bu tıkanıklığın 10 binde bir görüldüğünü belirten Dr. Ünver, bu durumun cerrahi müdahale gerektiren tek tedavi seçeneği olduğunu açıkladı. Dr. Ünver, ayrıca bu tür ameliyatların sadece uzman bir çocuk cerrahı tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini ve ayrıca yeni doğan yoğun bakım servisi ile anestezi ekibinin de büyük önem taşıdığını vurguladı.

Akça Duru Bebek'in sağlık sorununun başarılı bir operasyonla çözülmesinin ardından anne ve baba, tedavi sürecinde ilgilenen tüm sağlık personeline teşekkür etti ve "Bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucaklamak bize büyük mutluluk veriyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER