© Baykuş Haber

100. Yıl Buluşmaları Cizre ve Şırnak ile devam etti

TÜRK GİRİŞİM VE İŞ DÜNYASI KONFEDERASYONU'NUN (TÜRKONFED) "HAYALİMİZDEKİ TÜRKİYE" MANİFESTOSUNU ANADOLU’NUN DÖRT BİR YANINDAKİ KAMU, YEREL YÖNETİMLER, AKADEMİ, SİVİL TOPLUM VE İŞ DÜNYASI İLE PAYLAŞTIĞI "100. YIL BULUŞMALARI"NIN BEŞİNCİSİNİ CİZRE VE ŞIRNAK’TA GERÇEKLEŞTİRDİ.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), "Hayalimizdeki Türkiye" manifestosunu paylaşmak amacıyla gerçekleştirdiği "100. Yıl Buluşmaları"nın beşincisini Cizre ve Şırnak'ta düzenledi. Türkiye'nin en büyük bağımsız iş dünyası örgütlerinden biri olan TÜRKONFED, Anadolu'nun dört bir yanındaki kamu kurumları, yerel yönetimler, akademik kurumlar, sivil toplum ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelerek "Yeni Dönem Yeni Ufuklar" vizyon belgesi ve "Hayalimizdeki Türkiye" manifestosunu paylaştı.

Cizre ve Şırnak'ta gerçekleştirilen etkinliklere TÜRKONFED'in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Nergiz Kadooğlu Çifçi ve Av. Mehmet Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdulnasır Duyan, Selahattin Balkan, Alp Avni Yelkenbiçer ve Celal Öğücü de katıldı. Ayrıca, Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED), Şırnak İşadamları Derneği ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri de etkinliklere iştirak etti.

TÜRKONFED heyeti, Şırnak, Cizre ve Habur Sınır Kapısı'nda çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Şehrin ileri gelenleri ve yerel yöneticiler ile buluşan heyet, "Hayalimizdeki Türkiye" vizyonunu paylaşarak iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nergiz Kadooğlu Çifçi, etkinlikler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni hikayesinin tüm kültürleri kapsayacak şekilde yazılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Cizre'ye yapılan katkılardan bahsetti ve bölgenin sosyal ve ekonomik hayatına olan desteklerini vurguladı.

TÜRKONFED'in Başkanı Süleyman Sönmez ise Anadolu'nun kalkınmasının Türkiye için büyük bir önem taşıdığını ve bu amaçla çaba gösterdiklerini ifade etti. "Hayalimizdeki Türkiye" vizyonunu paylaşarak, kamu, yerel yönetimler, akademik kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile iş birliği içinde olacaklarını belirtti.

Etkinlikler sırasında, Şırnak'ın sembolü olan Cizre ejderini TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez'e hediye eden Nergiz Kadooğlu Çifçi, ziyaretin anısını ölümsüzleştirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER