© Baykuş Haber

11. Uluslararası Şiir Buluşması dolu dolu geçti

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması etkinliği, halk ozanı Aşık Veysel'in anılmasıyla sona erdi. Bu yıl da dolu dolu geçen Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen bu sanat etkinliği, 01-04 Haziran tarihleri arasında ulusal ve uluslararası düzeyde 24 şairin katılımıyla gerçekleşti. Özdilek Sanat Merkezi’nde Portekiz, İtalya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye'den gelen şairlerin katıldığı oturumlar, çocuk şiir atölyeleri, sergiler, anmalar ve şiir okumaları gibi etkinliklerle dolu dolu geçti.

Etkinliğin son gününde ise halk ozanı Aşık Veysel özel bir anma programıyla anıldı. Programa katılan Metin Turan, Aşık Veysel’in 50. ölüm yıldönümünü hatırlatarak, UNESCO tarafından 2023 yılının Aşık Veysel yılı olarak ilan edildiğini belirtti. Aşık Veysel'in hayatı, kişiliği ve eserleri hakkında bilgi veren Turan, Veysel gibi sanatçıların dünya insanlık ailesine önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı.

Ardından Max Greze müzik konseri ve şiir okumaları gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan şairler, Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın sanat adına büyük bir öneme sahip olduğunu Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a ve Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Bu etkinlikler, sanatın ve kültürel değerlerin önemini vurgulamak adına büyük bir fırsat sunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER