© Baykuş Haber

12 Eylülün İçişleri Bakanı Selahattin Çetiner toprağa verildi

12 Eylül darbesinin hemen ardından İçişleri Bakanlığı görevine atanmış olan Selahattin Çetiner, Muğla'nın güzel ilçesi Bodrum'da 101 yaşında aramızdan ayrıldı. Eski İçişleri Bakanı, emekli Korgeneral Selahattin Çetiner, Bodrum'daki evinde yaşamının son anlarına kadar ülkesine hizmet etmiş biri olarak hatırlanacak. Çetiner, organ yetmezliği nedeniyle 4 Haziran'da aramızdan ayrıldı.

Selimiye Orduevi'nde düzenlenen askeri törenin ardından Çetiner'in naaşı Bodrum'un Büyük Selimiye Camii'ne getirildi. Cenazeye, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Çetiner'in eşi Meral Çetiner, kızı Ümit Dinçel, oğlu Atıf Çetiner ve yakınları katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Selahattin Çetiner, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlandı.

1922 yılında Lapseki, Çanakkale'de doğan Çetiner, askeri kariyerine Harp Okulu'nu bitirerek başladı ve çeşitli görevlerde bulundu. Kendisi, 1960 yılında yaşanan olaylarda İsmet İnönü ve heyetinin parti kongresine katılmasının engellenmesi görevini alarak, Anayasa'ya aykırı olduğunu düşündüğü bir görevle orduyu terk etti.

Ancak, 1960 askeri müdahalesinin ardından tekrar orduya katıldı ve yüksek rütbelerde önemli görevlerde bulundu. 1980'de İçişleri Bakanı olarak atanana kadar zorlu bir askeri kariyer sürdürdü. Bakanlık döneminde bazı sanatçıların sahneye çıkmasını yasakladı.

Selahattin Çetiner, Türkiye'nin siyasi ve askeri tarihinde önemli bir rol oynamış bir isim olarak anılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER