© Baykuş Haber

12 Eylülün yıldönümünde Kenan Evrenin mezarında protesto

12 EYLÜL 1980 DARBESİNDEN SONRA TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ CEZAEVLERİNDE İŞKENCE GÖREN HAKVERDİ SATILMIŞ, DÖNEMİN GENELKURMAY BAŞKANI KENAN EVREN’İN MEZARI BAŞINDA PROTESTO YAPTI.

12 Eylül 1980 darbesinin ardından Türkiye'nin farklı cezaevlerinde işkence gören Hakverdi Satılmış, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in mezarını ziyaret ederek protesto düzenledi. Satılmış, kaybettiği ülkücü arkadaşlarının fotoğraflarını Kenan Evren'in kabrinin başına koyarak protesto gerçekleştirdi. Bu sırada Kenan Evren'e lanet okuyan Satılmış, İhlas Haber Ajansı muhabirine 1980 darbesinden sonraki deneyimlerini anlattı.

Satılmış, 12 Eylül 1980 darbesinin öncüsü Kenan Evren'in mezarını ziyaret ederek şunları söyledi: "Türk geleneğinde mezara ve kabre zarar vermek yoktur. Bu durumu Allah'a havale ediyoruz. Rabbim cehennem ateşinde yakasın. Cehennem ateşi bol olsun. Kenan Evren, bize yaptığın zulümlerle şehit olan ülkücüler adına geldim buraya."

Cezaevinde aynı koğuşta kaldığı ülkücü arkadaşı Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun namaz kıldığı için dipçikle dövülerek öldürüldüğünü hatırlatan Satılmış, 1987'de ülkücülerin Mamak Cezaevi'nde ölüm orucuna başladığını ve açlık grevlerinin başladığını dile getirdi. Ailelerin de Ankara'da açlık grevi başlattığını anlatan Satılmış, "1987'de Mamak Cezaevi'ndeki mahkumlar sivil cezaevlerine nakledildi" dedi.

Satılmış, dört numaralı koğuşta 200 kişinin arasına öldürülmek için bırakıldıklarını ve koğuşun içinde altı ülkücünün olduğunu belirtti. Namaz kılarken üç kişinin namaz kıldığını, diğer üç arkadaşlarının ise namaz sırasını beklediğini anlatan Satılmış, "Nöbetleşe namazlarımıza devam ettik. Bursa, Eskişehir ve Nazilli Cezaevleri'ne nakledildim. 1991 yılında Turgut Özal'ın affı ile tahliye oldum. 15 yaşında cezaevine girdim ve 14 yıl sonra serbest kaldım" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER