© Baykuş Haber

14. Ataşehir Belediyesi Çevre Festivali 10 Haziranda başlıyor

14. ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE FESTİVALİ 10 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Ataşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği 14. Çevre Festivali, 10 Haziran'da başlıyor ve "Kentte Yeşil Geleceğimiz" temasıyla gerçekleştirilecek. İki gün boyunca sürecek olan festival, Ataşehir Amfili Park'ta pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Ataşehir Belediyesi, festivali, yaşamın her alanına sadeliği yaymayı ve dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için "Sıfır Atık" farkındalığı oluşturmayı amaçlayarak hazırladı. Festivalde, doğaya katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları, dernekler, topluluklar, çevre aktivistleri ve gençler stantlar kurarak yer alacaklar. Festival, 7'den 70'e her yaştan katılımcıya açık olacak ve atölyelerden söyleşilere, doğa çalışmalarından konserlere kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Dünya genelinde iklim krizi gündemi etkisi altına alırken, Türkiye'de yaşanan doğal afetler, çevre politikalarının daha fazla geliştirilmesi gerekliliğini gösteriyor. Bu yılın Dünya Çevre Günü teması plastik kirliliği olarak belirlenmiş ve #beatplasticpollution sloganı ile küresel çapta farkındalık yaratmayı amaçlamıştır. Ataşehir Belediyesi, çevre farkındalığını artırmak amacıyla 14. Çevre Festivali'ni "Kentte Yeşil Geleceğimiz" temasıyla düzenliyor ve 10-11 Haziran tarihlerinde Ataşehir Amfili Park'ta gerçekleştirecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER