© Baykuş Haber

14. Çevre Festivali Ataşehirde başladı

14. ÇEVRE FESTİVALİ, 'KENTTE YEŞİL GELECEĞİMİZ' TEMASIYLA ATAŞEHİR’DE BAŞLADI. FESTİVAL İÇERİSİNDE BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Ataşehir'de düzenlenen 14. Çevre Festivali, "Kentte Yeşil Geleceğimiz" temasıyla başladı. Festival kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festival, İstanbullulara Ataşehir Amfili Park'ta kapılarını açtı. Festival, "Sıfır Atık" farkındalığı oluşturmak amacıyla çeşitli stantların kurulduğu bir etkinlikler yelpazesi sunuyor. Doğaya katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları, dernekler, topluluklar, çevre aktivistleri ve gençler, festival kapsamında standlarını açarak etkinliğe katkıda bulundular. 14. Çevre Festivali, 11 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Festivali ziyaret eden Emre Güneş, "Kızımla birlikte ilk kez Çevre Festivali'ne geldik. Kızım atölyelere katıldı. Bu tür festivallerin Türkiye genelinde her yerde düzenlenmesini isteriz. Festivaller, hem birbirimize olan bağımızı hem de gelişimimizi artırmanın yanı sıra topluma da katkı sağlar. Bu tür festivallerin tüm Türkiye'ye yayılmasını isteriz." şeklinde konuştu.

Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Çevre Mühendisi Çiğdem Kara ise festival hakkında şunları söyledi: "14. kez düzenlediğimiz Çevre Festivalimizin teması 'Kentte Yeşil Geleceğimiz'. Büyükşehirlerde yeşili artırmayı hedefliyoruz. Festival ziyaretçileri geri dönüşüm, Sıfır Atık ve sürdürülebilirlikle ilgili atölyelerle karşılaşacaklar. İklim krizi, iklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Bu yılki temasıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün temasına uygun bir şekilde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER