© Baykuş Haber

14 Yaş Erkek Milli Tenis Takımı, Avrupa İkincisi

İSTANBUL, (DHA)- İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenen Avrupa Yaz Kupası Finalleri’nde 14 Yaş Erkek Milli Tenis Takımı tarihi bir başarıya imza atarak Avrupa ikincisi oldu.

14 Yaş Erkek Milli Tenis Takımı, Denizli'deki Avrupa Yaz Kupası Elemeleri'nde İsviçre, Karadağ ve Fransa'yı mağlup ederek Avrupa Yaz Kupası Finalleri'ne katılma hakkı kazanmıştı. İspanya'da düzenlenen Avrupa Yaz Kupası Finalleri'nin ilk gününde İspanya'yı 3-0 yenerek başarılı bir başlangıç yaptılar ve yarı finale yükseldiler. Yarı finalde Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ederek finale kalmayı başardılar.

Milli tenis takımı finalde Avrupa Yaz Kupası Elemeleri'nde 2-1 yendikleri Fransa ile karşılaştı. İlk maçta Samim Filiz, rakibi Daniel Yeşim'e 6-1, 6-2 kaybetti, ikinci maçta ise Kaan Işık Koşaner, Jules Nicolas Rimbaud'a 7-5, 1-6, 6-4 kaybederek seriye 2-0 geride başladılar ve Fransa'nın şampiyon olmasına engel olamadılar.

Ancak milli tenis takımı, bu başarılı performanslarıyla gümüş madalyanın sahibi oldu ve 7-12 Ağustos 2023 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin Prostejov kentinde düzenlenecek olan ITF World Junior Tennis Finals'de mücadele etmeye hak kazandılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER