© Baykuş Haber

14 yaşındaki demir bileğin hedefi dünya şampiyonluğu

BİLEK GÜREŞİNDE BİRÇOK DERECELER ELDE EDEN 14 YAŞINDAKİ İKBAL KESER, ELDE ETTİĞİ BİRÇOK DERECENİN ARDINDAN GÖZÜNÜ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA DİKTİ.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki İkbal Keser, bilek güreşinde elde ettiği bir dizi başarıyla dikkat çekiyor. Keser, geçtiğimiz yıl Kayseri'de düzenlenen Okul Sporları Federasyonu Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Yıldızlar kategorisi 45 kilo sol kol kızlarda birinci olmuştu. Bu başarıların ardından genç sporcu, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

İkbal Keser, haftanın 6 günü zorlu antrenmanlar yaparak hedefine odaklanıyor. Şu ana kadar 9 madalya kazanan Keser, Türkiye Şampiyonası dereceleriyle önemli bir çıkış yakaladı. Gelecekte Avrupa ve Dünya Şampiyonası'na katılmak istediğini belirtiyor.

Genç sporcu Keser'in başarısında ailesi, öğretmenleri ve okulu büyük destek sağlıyor. Baba Fatih Keser, kızıyla gurur duyduğunu ifade ediyor. Gürçayır Ortaokulu Okul Müdürü Mustafa Soytürk ise bu başarının zorlu bir süreç sonucu geldiğini vurguluyor ve İkbal Keser'e destek veren herkese teşekkür ediyor.

Beden Eğitimi Öğretmeni Biray Köçen ise öğrencisinin başarısından büyük mutluluk duyuyor. İkbal Keser, gelecekte bilek güreşi alanında daha büyük başarılar elde etmek için çalışmalarına devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER