© Baykuş Haber

15 bin 700 kişilik sağlık ordusu Denizliye hizmet veriyor

9 EYLÜL HALK SAĞLIĞI HAFTASI NEDENİYLE DENİZLİ’DE GÖREV YAPAN BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ. TOPLANTI ÖNCESİ KAN TAHLİLİ VEREN BASIN MENSUPLARI SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Haftası vesilesiyle Denizli'deki basın mensuplarıyla bir araya geldi ve şehirde 15 bin 700 kişilik bir sağlık ekibiyle hizmet verdiklerini vurguladı.

Dr. Berna Öztürk, toplantının açılışında Denizli'nin 1 milyonu aşkın nüfusuna hızlı, etkili ve güvenilir sağlık hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade etti. Denizli'deki sağlık ekibinin gücünü vurgulayan Öztürk, 13 devlet hastanesi, 1 üniversite hastanesi, 1 ağız ve diş hastanesi, 9 özel hastane ve 340 aile hekimi ile Denizli'nin güçlü bir sağlık ordusuna sahip olduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarının yüzde 50'sinin kamuda görev yaptığını ve 8 bin 500'den fazla kamu sağlık çalışanının bulunduğunu söyledi.

Öztürk ayrıca, gazetecilerin korona aşısının kalp rahatsızlıklarını tetikleyip tetiklemediği hakkındaki sorularını yanıtlarken, elimizde böyle bir veri veya vaka olmadığını ifade etti. Aşı sayesinde pandeminin sona erdiğini ve aşının yan etkilerinin bilimsel çalışmalarla belirleneceğini vurguladı.

Ayrıca, Denizli'deki hastane binalarının depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda da açıklama yaptı. Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını belirten Öztürk, gerekirse gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti. Yeni sağlık müdürlüğü binasının 2017 yönetmeliğini karşıladığını ve son derece sağlam olduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER