© Baykuş Haber

15 dakikalık yağış Vezirköprüde hayatı felç etti

SAMSUN’UN VEZİRKÖPRÜ İLÇESİNDE 15 DAKİKADA BASTIRAN YAĞMUR VE DOLU HAYATI FELÇ ETTİ. YOLLAR DEREYE DÖNÜŞKEN BİRÇOK TARIM ARAZİSİ VE EVİ DE SU BASTI.

Vezirköprü ilçesinde meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, 15 dakika gibi kısa bir sürede yoğunlaştı ve sel felaketine neden oldu. Yağışlar sonucu birçok cadde ve sokak sular altında kalırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Toplamda metrekareye 37 kilo yağış düşerken, bu ani ve yoğun yağışlar nedeniyle ilçe sakinleri sığınacak yer aradı.

Sele kapılan araçlar ve taşan dereler çevrede zarara yol açtı. Özellikle park halindeki bir araç sel sularına kapıldı ve aracın bulunması için arama çalışmaları başlatıldı. Bir traktör de sular altında kaldı, ancak vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Vezirköprü-Havza çıkışındaki yol, kısa bir süreliğine kapatıldı, ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tekrar açıldı.

Sel ve su baskınları sonucu bazı tarım arazileri ve zemin katlardaki evler zarar gördü. Zararın giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Yağışın neden olduğu bu ani sel felaketi, ilçe sakinleri için büyük bir sürpriz oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER