© Baykuş Haber

16 milyon liralık yakıt aldı

MUĞLA’NIN BODRUM İLÇESİNE GELEN MEGA YAT ‘LADY MOURA’ 600 TON YAKIT ALDI. 16 MİLYON LİRA DEĞERİNDE YAKIT ALAN YATIN MEKSİKALI İŞ ADAMI RİCARDO SALİNAS PLİEGO’YA AİT OLDUĞU ÖĞRENİLDİ.

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen devasa yat 'Lady Moura', muazzam bir yakıt ikmali yaptı. Yat, tam 600 ton yakıt aldı ve bu işlem için 16 milyon lira ödendi. Yatın sahibinin Meksikalı işadamı Ricardo Salinas Pliego olduğu ortaya çıktı.

Erken saatlerde Bodrum'a ulaşan bu lüks yat için özel tankerler görevlendirildi. Toplamda 600 ton yakıt ikmali yapılan bu yat, 210 milyon dolar değerindedir ve etkileyici boyutlarıyla görenleri büyüledi. Yatın sahibi, 105 metre uzunluğundaki bu devasa teknenin Meksikalı milyarder Ricardo Salinas Pliego olduğu biliniyor.

Yakıt dolum işlemi oldukça kısa sürede tamamlandı. Geminin yanaştığı iskeleye 18 tanker geldi ve 10 saatlik bir süreçte 600 ton yakıt ikmali yapıldı. Bu işlemin 18 milyon TL'ye mal olduğu bildirildi.

Bu mega yatın iç dizaynı ve özellikleri de oldukça etkileyici. Yaklaşık 80 kişilik bir mürettebatı bulunan yat, bir hastane, gerçek bir kumsal sahili ve 20 metre uzunluğunda bir yemek masası gibi özelliklere sahip. Ayrıca Lady Moura, daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nin 41. Başkanı George H.W. Bush ve eşi Barbara Bush'u da ağırlamış bir tarih taşıyor.

İç kısmı lüks bir oteli andıran bu yatta VIP süit, 11 adet kabin, helikopter pisti, sinema salonu, DJ odası, spor salonu, çalışma alanları ve konuklar ile mürettebat için sağlık merkezi gibi birçok özellik bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER