© Baykuş Haber

16 yaşındaki Ceren’in ölümü davasında, iki sanığa müebbet hapis

Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)- İZMİR’in Bornova ilçesinde, apart otelde, birlikte alkol ve uyuşturucu aldıkları Ceren Duman’ın (16) yaşamını yitirmesiyle ilgili, tutuklu sanıklar Sinan Özen (24) ve Tahir Yıldız (25), 4 farklı suçtan, ayrı ayrı müebbet ve 36,5’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bornova ilçesinde, bir apart otelde alkol ve uyuşturucu madde kullanırken yaşamını yitiren Ceren Duman'ın ölümüne ilişkin davada, tutuklu sanıklar Sinan Özen ve Tahir Yıldız, 4 farklı suçtan mahkeme tarafından müebbet ve 36,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Davanın sonuçlanmasının ardından Ceren Duman'ın ailesinin avukatları sanıkların en ağır cezayı almasını talep ederken, sanık avukatları ise beraat talebinde bulunmuştu.

İddianameye göre, Ceren Duman ve Sinan Özen, sosyal medyada tanışmış ve birlikte alkol ve uyuşturucu madde kullanmıştı. Ceren Duman'ın ölümünden sonra cesedini gömdükleri ortaya çıktı. Sanıklar, bir dizi suçlamadan mahkum edildi. Özen ve Yıldız, çocuğu kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinsel istismar suçundan da 24 yıl hapis cezası aldılar. Ayrıca, diğer suçlardan dolayı da toplamda müebbet ve 36,5 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar ise farklı suçlamalardan beraat etti.

Bu sonuçlar, Ceren Duman'ın ölümünün ardından başlatılan yargılamanın sonucunu temsil ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER