© Baykuş Haber

17 yazarın katkı verdiği “İklimin Geleceği” kitabı yayımlandı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN “İKLİMİN GELECEĞİ: GELECEĞİN İKLİMİ” PROJESİ EKİBİ VE EĞİTMENLERİ TARAFINDAN KALEME ALINAN “İKLİMİN GELECEĞİ – İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİSİPLİNLERARASI BİR BAKIŞ” İSİMLİ KİTAP YAYINLANDI.

Kastamonu Üniversitesi'nin Daday ilçesinde gerçekleştirdiği ve "İklimin Geleceği-İklim Değişikliğine Disiplinlerarası Bir Bakış" isimli kitabın yayımlanmasıyla sonuçlanan proje büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu proje, TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenmiş ve geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlanmıştı. Proje sürecinde katılımcılar, 7 günlük bir eğitim programı, 20 atölye çalışması, 3 bilimsel gezi, 1 sergi, 1 çalıştay ve 1 fidan dikim etkinliği gibi bir dizi etkinlikle iklim değişikliği konusunu ele aldılar.

Projenin yürütücülüğünü, Kastamonu Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Berkan Güngör üstlendi ve TÜBİTAK desteğiyle gençlerin iklim değişikliği konusundaki bilgi seviyelerini artırmayı hedefledi. Projede, farklı disiplinlerden gelen gençler, iklim değişikliği konusunu çok yönlü bir şekilde inceleme fırsatı buldular.

Daday'da gerçekleştirilen "İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi" adlı TÜBİTAK projesi çerçevesinde yayımlanan kitap, iklim değişikliği konusuna disiplinlerarası bir yaklaşım sunuyor. 14 bölümden oluşan kitap, farklı disiplinlerden ve kurumlardan 17 yazarın katkılarıyla hazırlandı. Kitabın amacı, iklim değişikliği alanında çalışmak isteyen araştırmacılar için bir başvuru kaynağı olmak ve bilimsel bilgiyi daha geniş kitlelere ulaştırmak. Kitap editörlüğünü, Kastamonu Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Berkan Güngör ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük üstlendi.

Bu proje, iklim değişikliği konusunu ele alarak bilinçlenmeye ve bilimsel araştırmalara katkı sağlama amacıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER