© Baykuş Haber

1,8 ton atık toplandı, denizden çıkanlar pes dedirtti

KOCAELİ'NİN BAŞİSKELE İLÇESİNDE YAPILAN KIYI VE DENİZ TEMİZLİĞİNDE 1,8 TON ATIK TOPLANDI. LASTİK, CAM ŞİŞELER, DEMİR VE PLASTİK SANDALYELER, ALIŞVERİŞ ARABASI VE DEMİR ÇÖP KOVASI GİBİ ATIKLARIN DENİZDEN ÇIKARILMASI DİKKAT ÇEKTİ.

Başiskele ilçesinde gerçekleştirilen kıyı ve deniz temizliği etkinliği sırasında, 1,8 ton atık toplandı. Denizden çıkarılan atıklar arasında lastikler, cam şişeler, demir ve plastik sandalyeler, alışveriş arabası ve demir çöp kovası gibi çeşitli malzemeler bulunuyordu.

Dünya Çevre Günü vesilesiyle Başiskele Sahili'nde düzenlenen bu etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, LİMAŞ Liman A.Ş. ve Başiskele Belediyesi ekipleri katıldı. Temizlik çalışmaları sonucunda denizden çıkarılan atıkların ağırlığı 1,8 ton olarak kaydedildi.

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, program sırasında yaptığı konuşmada, çevre temizliği ve koruma konusundaki duyarlılığın artırılması gerektiğini vurguladı. İzmit Körfezi'nin dip temizliği gibi önemli çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Özlü, toplumun daha fazla çevre bilinci oluşturmasını ve bu tür temizlik etkinliklerine daha fazla katılım sağlamasını istedi.

Etkinliğe katılan yerel yönetim temsilcileri, iş dünyası temsilcileri, çevre kuruluşları ve vatandaşlar, çevre bilincinin artırılması ve deniz temizliği konusundaki önemine dikkat çektiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER