© Baykuş Haber

19. TÜRAP Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

ARAP ÜLKELERİNDEN BİN 500 YATIRIMCINIM KATILDIĞI 19’UNCU TÜRAP FUARI ZİYARETÇİLERLE KAPILARINI AÇTI. 22 ARAP ÜLKESİNİN KATILDIĞI FUAR 2 GÜN BOYUNCA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK.

Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği tarafından desteklenen 19. TÜRAP Fuarı, bin 500 yatırımcının katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı. Toplamda 22 Arap ülkesinin temsil edildiği fuar, 2 gün boyunca ziyaretçilere ev sahipliği yapacak.

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider, TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar ve 22 Arap ülkesinden bin 500 yatırımcının katıldığı fuarın açılışında konuşmalar yapıldı ve katılımcılara plaketler takdim edildi. Fuarın açılışı, mehteran marşı eşliğinde gerçekleştirildi.

Fuar, 14-15 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider, fuarın 19. kez düzenleniyor olmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, İstanbul'un ticaretin merkezi olduğunu ve bu fuarın Ortadoğu ticaretinin de merkezi olma yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. Gizligider, fuara bin 500'den fazla katılımcının olduğunu ve fuar alanının yüzde yüz dolu olduğunu belirtti. Ayrıca, fuarın yeni teknolojileri, ticaret biçimlerini ve ürünleri tanıttığını ve yeni iş ortaklıklarının kurulduğunu söyledi. Türkiye ve Arap iş ortaklarının birlikte çalışmasının yeni bir vizyon getireceğini ifade etti.

TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar ise fuarın Arap ve Türk iş adamları için hayırlı olacağını belirterek Türkiye'nin güçlü bir ihracat yapabilmesi için çalıştıklarını ve bu fuarın Türkiye ve Arap ülkeleri için olumlu sonuçlar doğuracağına inandıklarını söyledi. Attar, bu çalışmayı büyüterek ekonomik olarak güçlü bir alan sağlayacaklarını da ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER