© Baykuş Haber

19 yıl önceki cinayetten yargılanan sanık: Katiller sokaklarda geziyor

Nazım Özgün ERBULAN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)- KOCAELİ’de, 19 yıl önce bir tavuk firmasının dağıtım ve tahsilat işlerini yapan Murat Özdemir’in (26) öldürülmesiyle ilgili 2021’de tutuklanan Hakan Fidan, ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada suçlamaları reddederek, “Ben bu katiller yüzünden çocuğumu, eşimi, yuvamı kaybettim. Alnımda katil yazısı var. Bunu Allah rızası için silin. Katiller sokaklarda geziyor” dedi.

Kocaeli'de 19 yıl önce bir tavuk firmasının dağıtım ve tahsilat işlerini yapan Murat Özdemir'in öldürülmesiyle ilgili 2021'de tutuklanan Hakan Fidan, 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada suçlamaları reddetti. Fidan, "Ben bu katiller yüzünden çocuğumu, eşimi, yuvamı kaybettim. Alnımda katil yazısı var. Bunu Allah rızası için silin. Katiller sokaklarda geziyor" dedi.

Olay, Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi'nde 10 Haziran 2004'te meydana gelmişti. Bir tavuk firmasına ait dağıtım kamyonetinde Murat Özdemir'in cesedi bulunmuş, Özdemir'in bıçaklanarak öldürüldüğü ve araçtaki paranın gasbedildiği belirlenmişti. Dosya, jandarma tarafından faili meçhul olarak kapatılmış, ancak daha sonra polis tarafından yeniden açılmıştı. Cinayeti araştıran polis, firmanın eski muhasebecisi Mustafa Şeker ve Hakan Fidan'ı gözaltına almıştı.

Davada, Murat Özdemir'in daha önce iş yerinden tanıdığı Mustafa Şeker ve Hakan Fidan'a yönelik ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu. Ancak sanık Hakan Fidan'ın avukatları, müvekkilinin suçsuz olduğunu savunuyor ve tahliyesini talep ediyorlardı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Davanın ilerleyen süreçte nasıl sonuçlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER