© Baykuş Haber

19 yıllık cinayetin sanığı: Alnımdaki katil yazısını silin

KOCAELİ'DE 2004 YILINDA BİR TAVUK FİRMASINDA PLASİYER OLARAK ÇALIŞAN KİŞİNİN BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜKLERİ, ÇEK VE PARA DOLU ÇANTAYI DA ÇALDIKLARI İDDİASIYLA YARGILANAN 2 SANIĞIN YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI.

Kocaeli ilinde 2004 yılında meydana gelen vahim olayın yargılaması devam ediyor. Olayda bir tavuk firmasında çalışan bir kişi, boğazı kesilerek öldürüldü ve para dolu çanta çalındı. İki sanık, bu suçlamalarla mahkemede yargılanıyor. Ancak sanıklardan Hakan F., suçlamayı kabul etmeyerek suçsuz olduğunu belirtti ve kendisini haksız yere katil ilan etmekle suçladı.

Duruşma, Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Tutuklu sanık Hakan F. ile tahliye edilen Mustafa Ş., avukatları ve maktulün ailesinin katıldığı duruşmada, olay tarihinde karakol görevi yürüten tanık Ş.T. ifade verdi. Tanık, Hakan F.'yi tanıdığını ve kendisinin kayıtlı bir muhbir olmadığını ancak polise bilgi verdiğini söyledi. Tanık ayrıca olay tarihinde gördükleri hareketsiz bir aracı incelemeye başladıklarını ve olay yerine inceleme ekiplerini çağırdıklarını belirtti. Ancak olayın sonrasında neler olduğunu bilmediğini ifade etti.

Hakan F. ise suçlamaları kabul etmedi ve masum olduğunu savundu. Kendisini suçsuz yere katil olarak nitelendiren Hakan F., "Tüm insanlığı öldürmüş bir suçtan yargılanıyorum. Katil veya katiller yüzünden çocuğumu, işimi, ailemi, evimi kaybettim. Alnımdaki katil yazısını silin. Ben katil değilim. Katil sokaklarda dolaşıyor. O katili bulup ipe assanız altındaki sandalyeyi ben çekeceğim" dedi.

Mahkeme heyeti, Hakan F.'nin tutuklu olarak kalmasına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Olay, 10 Haziran 2004 tarihinde Kartepe'de meydana gelmişti. Bir tavuk firmasında çalışan Murat Özdemir, işten dönüş yolunda defalarca bıçaklanarak boğazı kesilerek öldürülmüş ve para dolu çanta çalınmıştı. Faili meçhul dosyanın 2021 yılında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne devredilmesiyle soruşturma derinleşti ve Mustafa Ş. ve Hakan F. cinayetle suçlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER