© Baykuş Haber

'1980’ler Kimlik Bunalımı' sergisi Ankara'da sanatseverlerle buluştu

Kültür Sanat ve Medeniyet Derneği Başkanı Eyüp Gökhan Özekin de bir partiye dönük olduğu yorumlarının yanlış olduğunu kaydetti.12 Eylül darbesi ve darbeye göz yumdukları için yargılandığını, yargılama sonrası dönemde de paralel yapılanması yönündeki yaklaşımların etkilerini hissettiğini, artık halkın iradesiyle birlikte ülkeyi yöneten bir yönetimin yer aldığını anlatan Özekin, derneğin en iyisini yapmak için gayret gösterdiğini iddia etti.

Hükümetten derneğin 10.5 yıllık faaliyetinin devamı için desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Özekin, "Bu proje hem dernek olarak gerekliyse de en önemlisi ülkemizde üzerinden birlikte atladığımız unutulmaz olaylardan ders çıkarmamız ve değerlendirmemizi sağlayacağına inanıyorum.

Uzun bir atılım projesi ama elbette böyle bir proje ancak birliğimiz çerçevesinde başarılı olur. Diğer tarafı tüketici olduğumuzu da belirtelim. Bir taraftan tabağı kendimiz dolduracağız. Birlik beraberlik içerisinde ortak alanlar yaratacağız. Dileklerim herkesin gününün dualarıyla dolu - sağlık, mutluluk, mutluluklar dilerim. Neyse ki öyle bir ortam var. Tüm kültürümüz öyle bir ortamda birlikte var. Birliktelik oluşturmak oldukça önemli. Namaz kılarken namaz eriyen de eksik olmamalıdır. Birlikte namaz kılacağız" diye konuştu.

Sergide 1980-1990'lı yılların nesnel gerçekleri de izleme imkanı dahilinde bulunuluyor.



Eser Ad/Yazı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER