© Baykuş Haber

2 aylık bebek ameliyatla yaşama tutundu

DENİZLİ’DE ÖKSÜRÜK VE ATEŞ ŞİKAYETİ İLE PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NE BAŞVURAN 2 AYLIK BEBEK YİĞİT EMRE DEMİR, HEKİMLERİN BAŞARILI OPERASYONLARI SAYESİNDE TEKRARDAN SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

Denizli'de yaşanan bu tıbbi başarı hikayesi, 2 aylık bebek Yiğit Emre Demir'in öksürük ve ateş şikayetiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne başvurmasıyla başladı. Küçük Yiğit, 10 bin canlı doğumda 4 hastada görülen nadir bir rahatsızlığa yakalanmıştı, ancak uzman hekimlerin başarılı operasyonu sayesinde sağlığına kavuştu.

Denizli'nin bu mutlu hikayesine ev sahipliği yapan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, bebek Yiğit Emre Demir'in yaşadığı sıkıntıları zamanında teşhis ederek hayat kurtardı. Hastanenin deneyimli ekibi, küçük Yiğit'in durumunu incelediğinde ana atardamarında ciddi darlık (aort koarktasyonu) olduğunu tespit etti. Bu nadir görülen rahatsızlık, zamanında tanı ve uygun tedavi ile başarıyla aşılabiliyordu.

Zatürre tedavisinin ardından Pamukkale Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonucunda küçük Yiğit sağlığına kavuştu.

Konu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Dolunay Gürses, aort koarktasyonunun oldukça nadir bir doğumsal kalp hastalığı olduğunu ve yaklaşık 10 bin canlı doğumda sadece 4 hastada görüldüğünü söyledi. Ayrıca, erken teşhisin ve tedavinin bu tür hastalıklarda hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı. Bebeklerde kalp hastalıklarının erken tanı ve tedavi ile başarıyla aşılabilmesi için düzenli muayenelerin ve doktor kontrollerinin önemini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER