© Baykuş Haber

2. Bahar Çocuk Şenliğinde çocuklar doyasıya eğlendi

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GELENEKLİ TÜRK EL SANATLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “BAHAR ÇOCUK ŞENLİĞİ”NDE ÇOCUKLARA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATILDI.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Gelenekli Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Bahar Çocuk Şenliği," çocuklara unutulmaz bir gün yaşatmak amacıyla gerçekleştirildi. Şenlik, Uluyazı Kampüsü Tuzluk Cafe tören alanında renkli etkinliklerle kutlandı.

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği'nin (ÇAYASAD) işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, çocukların keyifli vakit geçirmesine olanak tanıdı.

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Bahar Çocuk Şenliği'nin ikincisini düzenlemekten memnuniyet duyduklarını belirterek, etkinliğe katılan tüm kurum ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti. Çocukların ruhlarına dokunan bu şenliğin geleneksel hale geleceğini ifade etti.

Rektör Çiftçi, çocukların gelişimine katkı sağlayarak geleceği garanti altına almanın önemine vurgu yaptı. Etkinliğin coşkusunu paylaşmanın mutluluğuna değindi.

Etkinlikte, yüz boyama, kaligrafi, ebru sanatı, drama etkinlikleri, ritim faaliyetleri, müzikli masal anlatımı, halk oyunları gösterileri gibi birçok etkinlik yer aldı. Çocuklar, bu etkinliklerde hem eğlendiler hem de yeteneklerini sergileme fırsatı buldular.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, ÇAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Çiftçi ve birçok akademisyen de etkinliğe katıldılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER