© Baykuş Haber

2 bin nüfuslu mahalle market istiyor

KOCAELİ'NİN GEBZE İLÇESİNDE TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ÜNLÜ 2 BİN NÜFUSLU ESKİHİSAR MAHALLESİ'NDE MARKETİN OLMAMASI VATANDAŞLARI ZORLUYOR.

Kocaeli'nin turistik Eskihisar Mahallesi'nde yaşayan 2 bin nüfuslu mahalle sakinleri, market eksikliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Mahallede sadece ekmek alabilen ve diğer market ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 2 kilometre yol gitmek zorunda kalan vatandaşlar, bu durumun bir an önce çözülmesini talep ediyorlar.

Eskihisar Mahallesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olmasına rağmen, maalesef bir markete sahip değil. Bu durum, mahalle sakinlerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için komşu mahallelere gitmek zorunda kalmalarına neden oluyor.

Mahalle Muhtarı Tayfun Özcan, konuyla ilgili olarak, "Mahalle sakinleri benden sürekli talepte bulunuyor. ’Buraya bir market yaptıralım’ diyorlar. Belediyemizle bu konuları konuşuyoruz. ’Yapacağız’ diyorlar. Yer var ama hepsi belediyeye ait. Market sorununu çözmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Mahalle sakinlerinden Nazım Akdoğan ise "Ekmek haricinde Gebze’ye gitmek durumundayız. Misafirim gelse Gebze’ye veya İstasyon Mahallesi’ne çıkmak zorunda kalıyoruz. Çocuklarımız alıp getirmek zorunda kalıyor. Senelerdir bu problem aynı. Bir market istiyoruz." şeklinde konuşarak taleplerini dile getirdi.

Aydın Özcan da, "Belediye başkanı başka işlerle uğraşıyor. Balık restoranı ve kafelerle ilgilenip, bir market yapma girişiminde bulunmuyorlar. Burada bir kafemiz vardı yıkıldı. Onun yerine en azından bir market yapın mahallemizin ihtiyaçlarını karşılayalım." ifadeleriyle market eksikliğinin mahalle halkına yaşattığı zorlukları dile getirdi.

Eskihisar Mahallesi sakinleri, yıllardır süregelen bu sorunun bir an önce çözülmesini ve mahallelerine bir market açılmasını bekliyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER