© Baykuş Haber

2 bin yıllık Kibele kabartmasını görmeye gelenler hüsranla karşılaşıyor

ÇORUM’UN ORTAKÖY İLÇESİNDE BULUNAN KANYON İÇERİSİNDE YAKLAŞIK 2 BİN YIL ÖNCE KAYAYA OYULARAK YAPILAN VE DEFİNE AVCILARI TARAFINDAN TAHRİP EDEN KİBELE KABARTMASINI ZİYARET EDEN VATANDAŞLAR, GÖRDÜKLERİ MANZARA KARŞISINDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYOR.

Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan İncesu Kanyonu, Kurban Bayramı tatili sırasında vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Ancak kanyonda bulunan ve yaklaşık 2 bin yıl önce kayaya oyularak yapılan Kibele kabartması, define avcıları tarafından tahrip edilmiş durumda. Bu manzarayı gören ziyaretçiler büyük üzüntü yaşıyor.

Kurulan ahşap parkur sayesinde kanyona gelen vatandaşlar, parkurun sonunda 2 bin yıl önce yapıldığı düşünülen bereket tanrıçası Kibele'nin kabartmasını görebiliyorlar. Ancak kabartma, tahrip edilmiş ve zarar görmüş durumda. Beton kırma makineleriyle tahrip edilen kabartma ve arkasındaki kayalar oyularak tünel açılmış.

Bu durumu gören ziyaretçiler büyük bir üzüntü yaşıyorlar. Bir ziyaretçi olan Mehmet Kamil Bornovalı, heykelin bu halini gördüklerinde hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ederek, daha sağlam ve büyük bir kabartma beklediklerini söyledi. Ayrıca, bu tarihi eserin korunması gerektiğini ve önlem alınmış olması gerektiğini dile getirdi. Kibele gibi büyük bir tanrıçanın heykelinin bu şekilde zarar görmesi onları çok üzdüğünü belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER