© Baykuş Haber

2. BŞEÜ Model Uçak İmalat Günü düzenlendi

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ (BŞEÜ) TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ(TTO) KOORDİNASYONUNDA, İNSANSIZ HAVA ARACI(İHA) ATÖLYESİ DESTEĞİYLE 2. BŞEÜ MODEL UÇAK İMALAT GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) önderliğinde, İnsansız Hava Aracı (İHA) Atölyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 2. BŞEÜ Model Uçak İmalat Günü etkinliği büyük ilgi gördü.

Merkez yerleşkede bulunan Genç Ofis'te gerçekleştirilen etkinliğe BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cenk Karakurt ve Gençlik ve Spor Bilecik İl Müdürü Yasin Özdemir gibi önemli isimler katıldı. Bu etkinliği destekleyen kurumlar arasında Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu İl Temsilciliği bulunuyordu.

Etkinlik sırasında Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Öztürk liderliğinde, fotoblok karton ve balsa ağacından düşük maliyetli RC Model Uçak olan F22'in imalatı gerçekleştirildi. Ayrıca, Bilgi Edebali uçağının yeni versiyonu olan raptor modeli de tanıtıldı ve öğrenciler toplamda 25 adet model uçak imal etti.

Doç. Dr. Öztürk, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Kompozit Atölyesinde İHA üretme fırsatı sunarak gençleri havacılıkla buluşturduklarını belirterek, katılan öğrencilerin birer model uçak sahibi olduklarını ve bu eğitimlerin büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Aynı zamanda down sendromlu çocukların da bu etkinliğe katılarak modül uçak yapmalarını sağladıklarını belirtti ve gençlerin ülkenin geleceğine teknoloji ve havacılık alanlarında katkı sağlayacak bireyler olmalarını teşvik ettiklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER