© Baykuş Haber

2 kişinin öldüğü asansör kazasında firma sahibi gözaltında

Kazım BULUT/ GEMLİK (Bursa), (DHA)- BURSA’nın Gemlik ilçesinde, bir binanın dışında bulunan ve halatı kopan seyyar asansörün 10 metre yükseklikten düşmesi sonucu Fatma Çelik (73) ve Safura Kader’in (78) hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma sürerken, asansör firmasının sahibi G.A. (37) gözaltına alındı.

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki trajik olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 21 Haziran'da meydana gelen olayda, bir binanın dışında bulunan seyyar asansörün halatının kopması sonucu 10 metre yükseklikten düşen ve aralarında Fatma Çelik (73) ve Safura Kader'in (78) yaşamını yitirdiği 4 kadınla ilgili soruşturma devam ederken, asansör firmasının sahibi G.A. (37) gözaltına alındı.

Olay, Gemlik ilçesinin Eşref Dinçer Mahallesi'nde gerçekleşti. Kanser tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden yakınlarının taziye ziyareti için bir binanın dışına yapılan seyyar asansörü kullanan 4 kadın, asansörün halatının kopması sonucu 10 metre yükseklikten zemine düştü. Olayın ardından sağlık ve polis ekipleri sevk edildi, yaralılar hastanelere kaldırıldı. Ancak Safura Kader ve Fatma Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın nedeni netleştirilmeye çalışılırken, asansör firmasının sahibi G.A. gözaltına alındı ve savcılık sorgusu devam ediyor. Diğer yaralıların sağlık durumlarının ise ciddiyetini koruduğu belirtildi. Soruşturma olayın aydınlatılması için devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER