© Baykuş Haber

2 milyonluk yediemin kuşları

ANTALYA'NIN MURATPAŞA İLÇESİNDE BİR ÇİFTLİKTE YASA DIŞI ŞEKİLDE BAKILAN VE ARASINDA NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA BULUNAN TÜRLERİN OLDUĞU 408 KUŞA EL KONULDU.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yer alan bir çiftlikte, yasa dışı olarak tutulan ve içinde nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin bulunduğu toplam 408 kuşa el konuldu. Bu kuşların içinde deve kuşları, siyah kuğular, turakolar ve egzotik türler gibi farklı türler bulunuyor. Bu kuşların bir kısmı doğal yaşamlarına bırakılacak.

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Kırcami bölgesindeki bir çiftlikte, uygun olmayan koşullarda yaban hayvanlarının bulundurulduğu bilgisine ulaştı. Müdürlük ekipleri çiftliğe giderek, çeşitli türlerde toplam 408 kuşun bulunduğunu tespit etti. Bu kuşların sülün, deve kuşu, siyah kuğu, boynuz gaga, tavus, yeşil saksağan, turako ve ördekler gibi türlerden oluştuğu görüldü.

Çiftlik sahibine gerekli izinlerin olmadığı gerekçesiyle idari işlem uygulanırken, bu kuşlar Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda yediemin olarak kabul edildi. Kuşlar, türlerine göre ayrı bölümlerde bakıma alındı. Ancak bazı kuşların bakımsız olduğu ve tüylerinin zarar gördüğü belirlendi.

Antalya Doğal Yaşam Parkı Veteriner Hekimi Zeki Cihangir, bu yasa dışı olarak tutulan hayvanların Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildiğini ve yediemin olarak parka teslim edildiğini belirtti. Cihangir, 138 egzotik hayvan ve 270 su kuşunun geldiğini açıkladı. Egzotik hayvanların arasında Arap bülbülü, turako gibi türlerin bulunduğunu kaydetti.

Bu 408 kuşun bakımlarının farklı olduğunu ifade eden Cihangir, kanatlarının kesildiğini ve uçmalarının engellendiğini belirtti. Kuşların toplam değerinin 2 milyonun üzerinde olduğunu aktardı. Ayrıca, su kuşlarının bölgedeki göller ve sulak alanlarda biyoçeşitliliği artırmak amacıyla doğaya salınacaklarını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER