© Baykuş Haber

20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan şüpheli ayakkabı çalarken yakalandı

KONYA’DA POLİS EKİPLERİN BİR ŞAHSIN ELİNDEKİ AYAKKABI DOLU POŞETTEN ŞÜPHELENEREK ŞAHSI DURDURMASI SONUCUNDA YAPILAN KİMLİK SORGUSUNDA 20 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI OLDUĞU VE POŞETTEKİ AYAKKABILARI ÇALDIĞI ANLAŞILDI. GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.

Konya'da polis ekipleri, elindeki ayakkabı dolu poşetten şüphelenerek bir şahsı durdurdu. Yapılan kimlik sorgusunda, şüphelinin 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve poşetteki ayakkabıları çaldığı anlaşıldı. Şüpheli gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Karatay ilçesinde Tatlıcak Mahallesi'nde meydana geldi. Polis ekipleri devriye görevi sırasında, bir şahsın elinde içi ayakkabı dolu şeffaf bir poşetle yürüdüğünü fark etti. Şüphelenen polis ekipleri, şahsı durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Yapılan sorguda, şüphelinin 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve hırsızlık, uyuşturucu ticareti gibi suçlardan 11 adet kaydının bulunduğu tespit edildi. Şüpheli M.T. (22) gözaltına alındı.

Şüphelinin ifadesinde, Fetih Caddesi üzerinde bir binaya girerek 3 adet ayakkabı çaldığını ve aynı gün binanın önünden çalınan bisikleti de kendisinin çaldığını itiraf etti. Şüpheli, tanınmamak için şapka taktığını ve üzerine kapşon giydiğini, bina kapısını zorlayarak hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiğini anlattı.

Ayrıca, polis ekipleri çalınan bisikleti boş bir arsada branda ile kapatılmış bir barakanın içerisinde buldu. Bisiklet ve çalınan 3 adet ayakkabı sahiplerine iade edilirken, M.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu olay vesilesiyle vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Apartman giriş kapılarının kesinlikle açık bırakılmaması ve tanımadıkları kişilere kapı açılmaması gerektiğini tekrar hatırlattı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER