© Baykuş Haber

200 aileye 400 adet damızlık koç ve teke hibe edildi

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 200 AİLEYE VERDİĞİ 400 ADET DAMIZLIK KOÇ VE TEKE HİBE DESTEĞİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN ÜRETİCİLERİ MEMNUN ETTİ. SÖZ KONUSU DESTEKLE SÜRÜLERİNDE VERİM VE KALİTENİN ARTTIĞINI ANLATAN ÜRETİCİLER BAŞKAN OSMAN ZOLAN’A TEŞEKKÜR ETTİ.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 200 aileye sunduğu 400 adet damızlık koç ve teke hibe desteği, küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticiler arasında büyük memnuniyet yarattı. Bu destek sayesinde üreticiler, sürülerinde verimliliğin arttığını gözlemledi ve Başkan Osman Zolan'a teşekkür etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya büyük önem veren bir yaklaşımla, koyun ve keçi yetiştiricisi vatandaşların sürülerinde verimi ve kaliteyi artırmak amacıyla "Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma Projesi"ni hayata geçirdi. Bu projenin ilk aşamasında 200 aileye toplam 400 adet damızlık koç ve teke verildi ve bu adım üreticiler tarafından büyük bir olumlu geri dönüş aldı.

Denizli'nin Tavas ilçesinde küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Osman Taşsöz, geçen yıl aldıkları damızlık koçların sürülerinde verim ve kaliteyi artırdığını belirtti. Koçlar sayesinde bu yıl yaklaşık 350 kuzu elde ettiklerini dile getiren Taşsöz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Başkan Osman Zolan ise Denizli'nin tarım, sanayi ve turizm açısından önemli bir kent olduğuna dikkat çekti. Tarımda hayvancılığın da büyük bir rol oynadığını ifade eden Başkan Zolan, üreticilerin taleplerine hızla yanıt verdiklerini ve projenin ilk aşamasında 200 aileye damızlık koç ve teke desteği verdiklerini söyledi. Bu projenin, küçükbaş hayvanların ırkını yenileyerek verimliliği artırmayı amaçladığını belirten Başkan Zolan, projenin başarılı bir şekilde ilerlediğini ve ikinci aşamasının da kısa süre içinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER