© Baykuş Haber

2000 yılının Konyalı ÖSS birincisi şimdi bakan yardımcısı oldu

2000 YILINDA ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVLARINDA BİRİNCİ OLARAK TÜRKİYE’YE ADINI DUYURAN KONYALI ORUÇ BABA İNAN, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKAN YARDIMCISI OLARAK ATANDI.

Konyalı Oruç Baba İnan, 2000 yılında üniversiteye giriş sınavlarında Türkiye birincisi olarak adını duyurmuştu. Şimdi ise Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atanarak yeni bir göreve başladı.

2000 yılında, Konya'nın Yunak ilçesine bağlı Çayırbaşı köyünde, ÖSS sınavında birinci olduğunu öğrenen Oruç Baba İnan ve ailesi büyük bir sevinç yaşamıştı. O dönemde medyada ve televizyonlarda "Birinci olduğunu tarlada öğrendi" şeklinde haberler yer almıştı. İnan, o zamanlar Boğaziçi Üniversitesi'nde okumayı hayal ettiğini ancak bu dereceleri beklememediğini belirtmişti. Babası Yılmaz İnan da oğlunun okuyup iyi bir kariyer yapmasının en büyük hayali olduğunu ifade etmişti.

Oruç Baba İnan, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'ndeki eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra özel sektörde Yıldız Holding'de pazarlama birimi ve Konya Şeker'de Torku'nun Genel Müdürlüğü gibi üst düzey görevlerde bulundu. Ayrıca Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü görevini de üstlendi. Kamu sektöründe ise Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevinde deneyim kazandı.

2020 yılından bu yana Kastamonu Entegre A.Ş.'de CEO Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, son bir kararname ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atanarak yeni bir göreve adım attı. Başarıları ve deneyimi ile dikkat çeken Oruç Baba İnan, yeni görevinde ülkenin sanayi ve teknoloji alanındaki gelişimine katkı sağlamaya devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER