© Baykuş Haber

“2022 yılı performansımızla dünyanın operasyonel kârlılığı en yüksek hava yolu şirketi olduk”

PEGASUS HAVA YOLLARI CEO’SU GÜLİZ ÖZTÜRK (ORTADA)

Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz Öztürk, şirketin 2022 yılı performansı hakkında açıklamalarda bulunarak, "2022'ye hem operasyonel hem de finansal açıdan hazırlıklı başladık ve 2022 yılı performansımızla dünyanın operasyonel kârlılığı en yüksek hava yolu şirketi olduk" dedi. Öztürk ayrıca 2023 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'nin yaşadığı zorluklara rağmen güçlü performanslarını sürdürdüklerini ve kredi derecelendirme notlarının arttığını belirtti.

2022 yılının zorlu başladığını ancak yaz sezonundaki seyahat talebi artışının şirketlerine önemli başarılar kazandırdığını ifade eden Öztürk, operasyonlarını ve kapasitelerini artırarak bu talebi karşılamaya çalıştıklarını vurguladı.

CEO, 2022'de toplam misafir sayılarını yüzde 34 artırarak 26.9 milyona çıkardıklarını, dış hatlarda misafir sayısının yüzde 96 büyüdüğünü ve satış gelirlerini yüzde 139 artırarak 2.45 milyar euroya ulaştırdıklarını belirtti. Ayrıca, 2022'de net dönem kârlarının 431 milyon euro olarak gerçekleştiğini açıkladı.

2023 yılına dair de konuşan Öztürk, yılın ilk 4 ayında kapasitelerini geçen yıla göre yüzde 32, misafir sayısını ise yüzde 31 artırdıklarını paylaştı ve yaz sezonuna güçlü bir ivmeyle girdiklerini ifade etti. Pegasus'un önümüzdeki dönemde büyüme planlarını sürdüreceğini ve filosunu genişleteceğini belirtti.

Aynı zamanda çevre, sosyal sorumluluk ve cinsiyet eşitliği konularında da öncü bir rol üstlenmeye kararlı olduklarını vurgulayan Öztürk, sürdürülebilirlik hedeflerine odaklandıklarını ve sektörde örnek bir firma olmayı amaçladıklarını söyledi. Pegasus'un hedeflerinden biri de 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu sağlamak ve cinsiyet eşitliğini desteklemek.

Son olarak, Pegasus Hava Yolları'nın filosunu büyüterek Cumhuriyetin 100. yılında 100. uçağına ulaşmayı planladığını ve sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanarak havacılık sektöründe liderlik yapmayı amaçladığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER