© Baykuş Haber

2023 LGS ve YKS bilgilendirme toplantısı gerçekleşti

ZONGULDAK’IN ÇAYCUMA İLÇESİNDE LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ (YKS) SINAVLARI ARDINDAN TERCİH DANIŞMANLIĞI YAPACAK OLAN REHBER ÖĞRETMENLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Çaycuma ilçesinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (YKS) sınavlarının ardından tercih danışmanlığı yapacak olan rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bu önemli etkinlik, Oktay ve Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi ve toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Şube Müdürü İsmail Çelebi ve ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

Toplantıda, tercih yapacak öğrencilerin yetenekleri, ilgi alanları, ihtiyaçları ve kişilik özelliklerinin dikkate alınması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuzdaki standartlara uygun olarak tercih sürecinin yönetilmesi gerektiği önemle belirtildi.

Daha sonra, rehber öğretmenlere tercih danışmanlığı sürecinde dikkat etmeleri gereken konular ve yapmaları gerekenler hakkında bilgi vermek amacıyla Oktay ve Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Bilgin Akçin ile İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni İdris Ercan tarafından bir seminer düzenlendi. Bu seminer, rehber öğretmenlerin tercih danışmanlığı konusundaki bilgi ve becerilerini artırmayı amaçladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER