© Baykuş Haber

24. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali başlıyor

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NİN BU YIL 24’ÜNCÜSÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİ MERKEZEFENDİ GELENEKSEL TIP FESTİVALİ 10 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR.

Zeytinburnu Belediyesi'nin bu yıl 24. kez düzenleyeceği Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, 10 Haziran'da başlamaya hazırlanıyor. Festival, 10 Haziran Cumartesi günü saat 18:30'da mesir macunu dağıtımı ile start alacak ve 9 gün boyunca sürecek. Festival kapsamında bir dizi etkinlik, konser, seminer, atölye çalışmaları, dinleti, kültür gezisi, gösteri, yarışma ve Merkezefendi'yi anma gecesi gibi birçok aktivite yer alacak.

Festivalin açılış konserini ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı gerçekleştirecek ve etkinlikler Merkezefendi Millet Kıraathanesi'nin yanındaki alanda düzenlenecek.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, festivalin 24. yılına ulaşmasının büyük bir kültürel başarı olduğunu belirterek, "Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'nin 24. yılına ulaşmasının gururunu Zeytinburnu halkı olarak hep birlikte yaşıyoruz. Merkez Efendi hazretlerinin manevi şahsiyetinden ve geleneksel tıbbımıza katkısından aldığımız ilhamla düzenlediğimiz etkinliklere herkesi bekliyoruz." dedi.

Festivalin konser takvimi de oldukça çekici: 12 Haziran'da Volkan Arslan, 13 Haziran'da İsmail Altunsaray, 16 Haziran'da Alişan, 17 Haziran'da İkilem ve 18 Haziran'da Kutsi sahne alacak.

Yenikapı Mevlevihanesi'nde gerçekleşecek Mevlevi Mukabelesi ile Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi çocuk programları ve atölye çalışmaları, Nağmedar ise ney dinletileri ile festivali daha da renklendirecek. Festivalin vazgeçilmezi olan 'Yemek Yarışması' ise 14 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Festivali ziyaret etmek isteyenler, her gün saat 18:00'den itibaren Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'ndan kalkacak ücretsiz servislerle ulaşım sağlayabilecekler. Bu etkinlikler, Merkezefendi'nin geleneksel tıp mirası ve kültürel değerlerine saygı ve ilgiyi yükseltmek için harika bir fırsat sunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER