© Baykuş Haber

26. Kuşadası Altın Güvercin heyecanı başladı

26. KUŞADASI ALTIN GÜVERCİN HEYECANI BAŞLADI

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğiyle gerçekleştirilen 26. Altın Güvercin Beste Yarışması, sponsorların katkısıyla başladı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Türkiye'nin ilk ve tek pop müzik beste yarışması olan Altın Güvercin'i 26. kez düzenlemenin mutluluğunu ifade ederek, organizasyona destek olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. KUSAV Başkanı Levent Köylü, Altın Güvercin'in Kuşadası'nın en değerli markalarından biri olduğunu belirterek, organizasyonun hazırlıklarının Nisan ayından bu yana devam ettiğini vurguladı.

Yarışmanın ana sponsorlarından biri olan firmanın temsilcisi Şakir Eviz, Kuşadası'nda faaliyet gösteren bir iş adamı olarak bu önemli organizasyonda yer almanın gururunu yaşadığını belirtti. Diğer ana sponsorlardan biri olan Efe Berberoğlu ise Altın Güvercin'in Kuşadası için büyük bir değer olduğuna dikkat çekti.

Altın Güvercin Beste Yarışması Koordinatörü, prodüktör Ali Rıza Türker ise yarışmanın Türk pop müziği için sadece bir yarışma olmadığını, aynı zamanda bir konservatuvar işlevi gördüğünü ifade etti. Türker, 293 başvuru arasından seçilen 10 finalistin büyük bir rekabetle mücadele edeceğini ve final gecesinde jüri karşısında performans sergileyeceğini belirtti. Ayrıca, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve KUSAV Başkanı Levent Köylü'ye organizasyonun yaşatılmasına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

Başkan Ömer Günel, Altın Güvercin Beste Yarışması'nın Türkiye'nin ilk ve tek pop müzik beste yarışması olma özelliğini koruduğunu vurgulayarak, Kuşadası'nın kültür, sanat ve eğlencenin bir ürünü olduğunu belirtti. Günel, Altın Güvercin'in Kuşadası için büyük bir değer olduğunu ve organizasyonun devamlılığının önemli olduğunu vurguladı. Kuşadası'nın her geçen gün parlayan bir yıldız olduğunu ifade eden Günel, kentin gücüne inandıklarını ve gelecekte daha da parlak olacağını söyledi.

26. Altın Güvercin Beste Yarışması'nın final gecesi 16 Eylül'de İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda Melek Mosso'nun vereceği konserle başlayacak. Büyük final ise 17 Eylül'de Özer Türk Stadyumu'nda düzenlenecek ve ünlü TV sunucusu Okan Bayülgen'in sunumuyla gerçekleşecek. Finalde 10 finalist jüri karşısında performans sergileyecek ve Aşkın Nur Yengi de sevilen şarkılarını seslendirecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER