© Baykuş Haber

26 yıl arayla aynı günde, aynı yaşta şehit olan güvenlik korucusu baba ve oğlu anıldı

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Ömerli ilçesinde 26 yıl arayla aynı günde ve aynı yaşta PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucuları Mehmet Emin Emen (37) ile oğlu Abdullatif Emen, mezarları başında anıldı.

Ömerli ilçesinde, 13 Eylül 1993'te güvenlik korucusu Mehmet Emin Emen, PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada şehit düştü. O dönem 11 yaşında olan oğlu Abdullatif Emen, babası gibi korucu olmaya karar verdi. Abdullatif Emen, 7 Eylül 2019'da PKK'lı teröristlerle çıkan bir çatışmada yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki, Abdullatif Emen de 13 Eylül'de aynı tarihte ve aynı yaşta babası gibi şehit oldu. Baba ve oğlu, aynı tarihte şehit olmalarının ardından mezarları başında anıldı.

Kırsal Kayaüstü Mahallesi'nde düzenlenen anma törenine, Kaymakam Kerem Türker, Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, ilçe protokolü ve şehidin yakınları katıldı. Tören, Kur'an-ı Kerim okunarak dua edilmesiyle başladı. Daha sonra şehitlerin ailesinin evine geçildi ve protokol, hem eşini hem de oğlunu kaybeden Bedia Emen'i ziyaret etti. Burada da şehitler için dua edildi.

İlçe Kaymakamı Kerem Türker, törende yaptığı konuşmada, babanın ve oğlunun aynı tarihte şehit olmalarının acı bir gerçek olduğunu ancak ölümlerin en hayırlısını dilemenin gerektiğini belirtti. Şehitlerin sayesinde vatandaşların özgürce yaşayabildiğini ve köylerini ziyaret edebildiğini ifade etti.

Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ da coğrafyalarında her dönemin farklı bir kahramanlık hikayesi olduğunu söyledi. Baba ve oğlunun aynı tarihte aynı yaşta şehit olmalarının örnek bir kahramanlık hikayesi olduğunu vurguladı. Devletin birliği, beraberliği ve bekası için her dönem mücadele eden şehitlerin gelecek nesillere örnek olduğunu ifade etti.

Şehit Mehmet Emin Emen'in oğlu Abdurrahim Emen ise şehitlerine Allah'tan rahmet diledi ve babası ve ağabeyi gibi onların izinden gitmeye hazır olduklarını söyledi. Vatanları, bayrakları ve toprakları için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER