3. Atakum Kadın Emeği Festivali Sahilde başladı
Kültür-sanatSAMSUN GENELİNDEKİ GİRİŞİMCİ VE ÜRETİCİ KADINLARIN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ, ‘3. ATAKUM KADIN EMEĞİ FESTİVALİ SAHİL’DE’ ETKİNLİĞİYLE VATANDAŞLARLA BULUŞTU.
Samsun genelindeki girişimci ve üretici kadınların el emeği ürünleri, ‘3. Atakum Kadın Emeği Festivali Sahil’de etkinliğiyle vatandaşlarla buluştu.
Atakum Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğinde, Samsun genelindeki girişimci ve üretici kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği ‘3. Atakum Kadın Emeği Festivali Sahil’de’ yapılan törenle başladı. Eğlenceli yarışmalardan, spor aktivitelerine ve canlı müzik dinletisine kadar bir dizi etkinliğin yer aldığı program, ilk gününde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Samsun’dan ve çevre illerden çok sayıda üretici kadının Denizevleri sahilinde 130 ayrı stant açtığı etkinlikte; süs eşyalarından çini eserlerine mefruşat ürünlerinden takıya birçok el emeği ürün sergilendi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, stantları tek tek dolaşarak emekçi kadınlarla sohbet etti. Bol kazanç temennisinde bulunan Başkan Deveci, vatandaşların taleplerini dinledi.
Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu üçüncü kademe öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin atölye çalışmalarında yaptıkları takılar, makrome, ahşap boyama, resim ve atık ürün değerlendirme çalışmaları katılımcılardan tam not aldı.
Festival programı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve eşi Gülay Deveci’nin festival ateşini yakmasıyla başladı. Katılımcılara eğlenceli anlar yaşatan Bando 1919’un gösterisine katılımcılar, alkışları ve danslarıyla eşlik etti. Roman Gecesi etkinliği, sahilde hem görsel hem de müzik şöleni yaşattı. Vatandaşlar, Roman müziğinin ezgileriyle Atakum sahilinde doyasıya dans ettiler.
“Dünyada başka örneği yok”
Festival hakkında bilgi veren Başkan Cemil Deveci, “Üretici kadınlarımızın stantlarını tek tek dolaştım. Hepsi maharetli, hepsi birbirinden güzel ve yetenekli. Hem zamanlarını değerlendiriyorlar hem hayallerini eserlerine yansıtıyorlar hem de aile bütçesine katkı veriyorlar. Biz de üretici kadınlarımızı etkinliklerimizle bir araya getirerek onlara katkı vermeye çalışıyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir