© Baykuş Haber

3. Avrupa Oyunları heyecanı TRTde yaşanacak

POLONYA'DA KRAKOW ŞEHRİ VE MALOPOLSKA BÖLGESİNDE DÜZENLENECEK 3. AVRUPA OYUNLARI HEYECANI TRT’DE YAŞANACAK.

Polonya'nın Krakow şehri ve Malopolska bölgesinde düzenlenecek olan 3. Avrupa Oyunları, sporseverler için büyük bir heyecan kaynağı olacak. Bu önemli organizasyon, TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve TRT'nin yeni uluslararası dijital platformu olan "tabii" üzerinden izlenebilecek.

2015 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde başlayan ve 2019'da Belarus'un başkenti Minsk'te devam eden Avrupa Oyunları, bu yıl Polonya'da gerçekleşecek. 21 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Avrupa Oyunları, 48 Avrupa ülkesinden 7 binden fazla sporcunun katılacağı büyük bir etkinlik olacak.

Krakow'un merkezinde gerçekleşecek bu önemli organizasyonun resmi açılışı, Krakow'daki Henryk Reyman Belediye Stadı'nda yapılacak. Açılış töreni, müzik konserleri ve görsel şovlarla renklendirilecek. 3. Avrupa Oyunları, 2 Temmuz'da yine Henryk Reyman Belediye Stadı'nda düzenlenecek kapanış töreniyle sona erecek.

Türkiye, bu organizasyona tarihinin en yüksek katılımıyla hazırlanıyor. Toplam 193 sporcuyla Türkiye, en fazla sporcuyla temsil edilecek. Bu sporcular, 19 farklı branşta mücadele edecekler.

3. Avrupa Oyunları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota verme açısından da büyük önem taşıyor. 10 branşta kota veren bu organizasyon, Paris'in yolunun Polonya'dan geçeceği ve atıcılık, boks, break dans, kano (akarsu slalom), masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, 7'li ragbi, artistik yüzme, atlama branşlarında doğrudan olimpiyat kotası dağıtılacağı bir etkinlik olacak. Diğer branşlarda ise sporcular 2024 Paris Olimpiyatları için kota puanı kazanmak için mücadele edecekler. Ayrıca, bazı branşlar Avrupa Şampiyonası unvanı taşıyacak ve sporcular için büyük bir fırsat sunacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER