© Baykuş Haber

3 bin yıllık geçmişe sahip Frig Vadisinde kadınlar el emeği ürünlerini bu pazarda satacak

3 BİN YILLIK GEÇMİŞİ İLE TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİSİ OLAN TARİHİ FRİG VADİSİ’NDE AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ TARAFINDAN YAPTIRILAN ‘KADIN ÜRÜNLERİ PAZARI’NDA BÖLGE SAKİNİ KADINLAR YÖREYE ÖZGÜ HAMUR İŞİ, YUMURTA, SÜT ÜRÜNLERİ VE TATLI SATARAK HEM AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLAYACAK HEM DE KENTİN LEZZETLERİNİ TANITACAK.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yaptırılan 'Kadın Ürünleri Pazarı', tarihi Frig Vadisi'nde 3 bin yıllık geçmişiyle öne çıkan bir turizm merkezi olan bölgede kadınların yöresel ürünlerini sergilediği bir platform olacak. İnşaatı son aşamada olan pazarda, hamur işleri, yumurta, süt ürünleri ve tatlı gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra hediyelik eşya dükkanları ve lokantalar da bulunacak.

Pazarda ürünlerini sergileyecek olan bölge sakinleri, bu platform aracılığıyla hem aile bütçelerine katkı sağlayacaklar hem de Afyonkarahisar'ın özgün tatlarını tanıtacaklar. Kadriye Şahin, süt ve süt ürünleri satacağını belirtirken, Dudu Şahin ise Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'na teşekkür ederek, köylerinin ürünlerini tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Pazar inşaatının temmuz ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Bu proje, bölge turizmini canlandırmaya ve kadın girişimciliğini teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER