© Baykuş Haber

3 ilde suç örgütüne ‘Örümcek’ operasyonu: 20 gözaltı

Burak EMEK- Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR merkezli Muğla ve İstanbul’da silahlı örgüt üyeleri aracılığı ile korku ve baskı yaratarak para alıp, iş yeri kurşunlatan çete lideri İ.H.D.’nin de aralarında olduğu 20 kişi, ‘Örümcek’ operasyonuyla yakalandı. Operasyonda çok sayıda tabanca, kılıç ve fişek ele geçirildi.

Diyarbakır merkezli Muğla ve İstanbul'da faaliyet gösteren bir silahlı çete, iş yerlerini kurşunlayarak korku ve baskı uygulayarak para almıştır. Çetenin lideri olan İ.H.D. dahil olmak üzere toplam 20 kişi, "Örümcek" operasyonu ile yakalanmıştır. Operasyon sırasında çok sayıda tabanca, tüfek, narkotik etkili ilaç, fişek ve kılıç ele geçirilmiştir.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerine yapılan kurşunlama olaylarına ilişkin bir soruşturma başlatmıştır. Bu çalışmalar sonucunda, Bağlar ilçesinde iş yerlerini kurşunlatarak para almış bir çetenin faaliyet gösterdiği tespit edilmiştir. Çetenin liderinin İ.H.D. olduğu belirlenmiştir. İ.H.D. daha önce öldürmeye teşebbüs, yağma, silahla tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, suç delillerini yok etme ve şantaj gibi suçlardan kaydı bulunan bir kişidir.

Diyarbakır merkezli olarak Muğla ve İstanbul'da faaliyet gösteren silahlı organize suç örgütüne yönelik "Örümcek" adlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında 20 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda 13 ruhsatsız tabanca, 5 tüfek, 24 narkotik etkili ilaç, 152 fişek ve 3 kılıç ele geçirilmiştir. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER