© Baykuş Haber

3. İyilik Şenliğinde kadınlar doğa dostu ürünlerini sergiliyor

İZMİT ÇARŞISI'NDA YER ALAN VE DOĞA DOSTU ÜRÜN YAPAN GİRİŞİMCİ KADINLAR, 3. İYİLİK ŞENLİĞİNDE TÜKETİCİLERLE BULUŞTU. KADINLAR EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ TEZGAHLARDA SERGİLEDİ. YEREL KADIN ÜRETİCİLERE DESTEK VERMEK AMACIYLA İZMİT ÇARŞISI'NI KURDUKLARINI SÖYLEYEN İZMİT BELEDİYE BAŞKANI FATMA KAPLAN HÜRRİYET, "İZMİT ÇARŞISI’NDA TOPLAMDA 181 ÜRETİCİ BULUNUYOR VE BU 181 ÜRETİCİNİN 157’Sİ KADIN ÜRETİCİ. BU BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER" DEDİ.

İzmit Çarşısı'nda faaliyet gösteren doğa dostu ürünler üreten girişimci kadınlar, 3. İyilik Şenliği'nde tüketicilerle bir araya geldi. Kadınlar el emeği ürünlerini tezgahlarda sergiledi. İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Good4Trust iş birliğiyle düzenlenen bu etkinlik, İzmit Çarşısı'nda üreticileri ve tüketicileri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 3. İyilik Şenliği'nin açılışında yaptığı konuşmada, bu etkinlikle insanları kaynaştırmak, üreticilerin marka değerini artırmak, ürünlerini tanıtmak ve yerel ekonomiyi desteklemeyi hedeflediklerini belirtti. İzmit Çarşısı'nın artık sadece bir e-ticaret platformu olmadığını, aynı zamanda markalaştığını ifade etti. Başkan Hürriyet, yerel kadın üreticilere destek verdiklerini ve İzmit Çarşısı'ndaki üretimlerin doğayla işbirliği içinde, çevre dostu ve adil çalışma şartlarına uygun şekilde gerçekleştiğini vurguladı. Bu çerçevede doğa dostu üretimlerin farkındalığının artırıldığını söyledi.

3. İyilik Şenliği, 2 gün boyunca sürecek ve stantlar, lezzetli tadım etkinlikleri, panel, söyleşi, ücretsiz atölyeler, canlı müzik performansları ve yoga etkinlikleri gibi birçok etkinliği içerecek. Ayrıca, aileler için çocuklar için özel bir alan da bulunacak. Bu etkinlikle, yerel üreticilere destek verilerek doğa dostu ürünlerin tanıtımı ve çevre bilinci oluşturulması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER