© Baykuş Haber

3 kurşunla vurulan gazetecinin ifadesi ortaya çıktı

3 KURŞUNLA VURULAN GAZETECİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Bilecik'te geçtiğimiz günlerde evinin önünde saldırıya uğrayan gazeteci Cafer Elmas'ın ifadesi ortaya çıktı. Elmas, olayın şahsın babası ile aralarında geçen bir haber ve yorum nedeniyle meydana geldiğini, oğlunun da bu nedenle kendisini vurduğunu ifade etti.

Olay, 19 Haziran 2023 tarihinde Beşiktaş Mahallesi Şehit Mesut Bilir Caddesi Lider Sitesi önünde yaşandı. İddialara göre, gazeteci Cafer Elmas ile Ahmet Yasir Beşkardeş arasında daha önceki bir tartışma nedeniyle husumet bulunuyordu. Ahmet Yasir Beşkardeş, telefonla Elmas'ı tehdit ettikten sonra, Elmas'ın evinin önünde silahla saldırdı. Olayda Elmas yaralandı, ancak hayati tehlikesi bulunmuyor.

Elmas'ın verdiği ifadesinde, saldırganın babası Ziya Beşkardeş'in daha önceki bir yorum nedeniyle hakaret içeren bir yorum yaptığı ve bu nedenle suçlu bulunduğu, bu olaydan sonra Elmas'a yönelik husumetinin arttığını söylediği görülüyor. Elmas ayrıca Ahmet Yasir Beşkardeş'in de sabıkalı olduğunu belirtti.

Olayın ardından Ahmet Yasir Beşkardeş tutuklanırken, babası Ziya Beşkardeş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Elmas, her iki şahıstan da şikayetçi oldu. Bu olay, basın özgürlüğü ve gazetecilere yönelik şiddetin Türkiye'deki endişe verici bir örneği olarak kayda geçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER