© Baykuş Haber

3. Orta Karadeniz Paramedik Çalıştayı 5 üniversiteyi Çorumda buluşturdu

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İSKİLİP MESLEK YÜKSEKOKULU TARAFINDAN 3. ORTA KARADENİZ PARAMEDİK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. Orta Karadeniz Paramedik Çalıştayı’nda acil sağlık hizmetlerine ilişkin bilimsel bilgi paylaşımı yapıldı.


Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu tarafından 3. Orta Karadeniz Paramedik Çalıştayı gerçekleştirildi.


Çalıştay, Hitit Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olmak üzere beş üniversitenin işbirliğinde düzenlendi. Her yıl 22 Aralık’ta Paramedik Günü sebebiyle düzenlenen çalıştay ile acil sağlık hizmetlerine ilişkin bilimsel bilgi paylaşımı ve akılda kalıcı hale getirmek üzere vaka canlandırmaları yapılıyor. Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Özdemir, paramedikliğin, insanların hayatlarını kurtarmak, yaşam kalitesini iyileştirmek ve acil durum müdahalelerinden hasta bakımına kadar geniş bir yelpazede sağlık hizmetlerini içeren kritik bir meslek dalı olduğu söyledi.


Paramediklerin acil durumlar ve hayati tehlikeler karşısında hızlı ve etkili müdahaleleriyle bilindiğini ifade eden Doç. Dr. Özdemir, “Bu nedenle, paramediklik alanında yeni gelişmeleri paylaşmak, deneyimleri bir araya getirmek, paramedikler arasında bilgi alışverişi sağlamak, güncel uygulamaları tanıtmak ve sektördeki en son yenilikleri keşfetmek için bu çalıştayı düzenledik. Çalıştayımıza katılan birbirinden değerli ve kıymetli alanında uzman konuşmacılar tarafından güncel bilgiler aktarılacaktır. Birlikte çalışma ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla buradayız. Bu etkinlik, paramediklik mesleğini daha da ileri taşımak ve toplum sağlığına daha etkin hizmet sunmak için önemli bir adım olarak kabul edilmelidir” dedi.


Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise çalıştayın paramedik konusunda bilgilerin paylaşılacağı ve gelişmelerin münazara edileceği önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, “Bu konunun genel olarak insan sağlığını çok fazla ilgilendirdiği için tekrar tekrar gündeme gelmesi, sistematize edilmesini çok önemsiyorum. Ülkemizde bakanlığımızca çok sistematik açılımları da var. İlk müdahale yaşam kurtarıcı. Bu süreçte yapılan hizmetler, sağlık hizmetlerinde yapılan en önemli nokta. Dolayısıyla bu çalıştayın sonucunda çıkan raporların da yeni gelişmelere olumlu etki edeceğini düşünüyor, başarılı bir çalıştay olmasını diliyorum” diye konuştu.


Çalıştayda, 12 farklı konuşmacı tarafından güncel bilgiler aktarılırken, 5 ayrı temada da vaka canlandırması gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER