© Baykuş Haber

3 yıl sonra yakalanan cinayet şüphelisinin evinden cephanelik çıktı

Dinçer AKBİR- Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)- KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde 3 yıl önce kaldırımda beklerken yanına yaklaşan otomobilden tabancayla açılan ateşte hastanede hayatını kaybeden İlkay Kalay’ın (30) cinayet şüphelisi Abdullah Önder İzmit (32) yakalandı. Saklandığı evde yapılan aramada çok sayıda silah ele geçirilen şüphelinin, yandaki depoyu da silah imalathanesi olarak kullandığı belirlendi.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, 3 yıl önce kaldırımda beklerken yanına yaklaşan otomobilden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden İlkay Kalay'ın (30) cinayet şüphelisi Abdullah Önder İzmit (32), polis tarafından yakalandı. Şüphelinin saklandığı evde gerçekleştirilen aramada çok sayıda silah ele geçirildi ve aynı zamanda yan depo, silah imalathanesi olarak kullanıldığı tespit edildi.

Olay, Darıca ilçesindeki Fevzi Çakmak Mahallesi Eskihisar Caddesi'nde 26 Temmuz 2020'de saat 01.00 sıralarında meydana geldi. İlkay Kalay, ağabeyi ile birlikte kaldırımda beklerken yanına yaklaşan bir otomobilden açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. İlkay Kalay'ın ölümüne neden olan saldırının ardından, polis cinayet şüphelisi olarak Abdullah Önder İzmit'i (32) tespit etti. Ancak, o dönemde İzmit'e ulaşılamadı.

Polis, Abdullah Önder İzmit'in Körfez ilçesine bağlı Şirinyalı Mahallesi'nde bir evde saklandığını ve olayda kullanılan aracı yakındaki bir depoda sakladığını belirledi. 12 Eylül günü saat 19.00'da gerçekleştirilen operasyonla İzmit ve yanındaki şüpheli Özbekistan vatandaşı Naidra Rasulova (35) gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada, bir adet AK 47 uzun namlulu tüfek ve bu tüfeğe ait 2 tam dolu şarjör, 228 mermi, 2 otomatik tabanca ve bu tabancalara ait 6 tam dolu şarjör, 5 kutu 9 mm mermi, bu otomatik tabancalara ait toplamda 329 adet 9 mm çapında mermi, 1 el bombası, 1 otomatik tabancalara ait dürbün, 27.50 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu sırada cinayette kullanılan ve depoda gizlenmiş olan otomobilde ise 1 ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 3 dolu şarjör bulundu.

Depo olarak kullanılan mekânda yapılan aramalarda ise siyah renkli namluları üzerine işlenmemiş 26 tabanca, siyah renkli namlusu açılmış 3 tabanca, siyah renkli namlu içerisinde matkap ucu sıkışmış 1 tabanca gövdesi, siyah renkli şarjörsüz namlusu açılmış 1 tabanca, 59 gri renkli namlu, 140 gri renkli seri numaraları çizilmiş namlu, 16 gri renkli şarjör, 32 siyah renkli kenarları oluklu şarjör, 27 siyah renkli şarjör, 12 siyah renkli boş şarjör tüpü, 25 siyah renkli sürgü, 130 icra mili yayı, 33 icra mili, 10 siyah renkli sürgü, 2 siyah renkli sürgü, 25 ateşleme tertibatı iğnesi, 560 siyah renkli kesilmiş namlu ucu, 4 adet 9 mm fişek, 2 adet kısa 9 mm fişek, 5 adet 7,65 mm marka fişek ve 2 adet 9 mm kovan ele geçirildi.

Ayrıca, depoda bulunan materyallerin silah imalatı için kullanıldığı ve bu nedenle depoyu bir silah imalathanesi olarak kullanıldığı tespit edildi. Bu olay, Kocaeli ilçesindeki yetkililerin cinayetle ilgili soruşturmasını derinleştirmesine neden oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER