© Baykuş Haber

30. İstanbul Caz Festivali başladı

Emre AKAR- Özkan ÖZGER / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 30. İstanbul Caz Festivali, popüler ve yeni isimlerle dolu zengin bir programla başladı. Takeshı’s Cashew: Florıan Feıt grubuyla açılışı yapılan festival 07-19 Temmuz tarihleri arasında devam edecek. 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 30. İstanbul Caz Festivali, geniş bir programla başladı ve popüler ve yeni isimleri bir araya getirdi. Takeshi's Cashew: Florian Feit grubunun konseriyle festivalin açılışı yapıldı, ve etkinlik 07-19 Temmuz tarihleri arasında devam edecek.

İKSV'nin organize ettiği bu 30. İstanbul Caz Festivali, Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde Takeshi's Cashew konseriyle başladı. Festival, birçok önemli yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak, Morcheeba, The Lumineers, Fatoumata Diawara ve Lizz Wright gibi isimler festivalde yer alacak.

İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer, "İstanbul festivali 30. kez kapılarını açtı. Biz de çok mutluyuz. Bu festival uzun yıllardır gerçekleşiyor. 1994 yılından bu yana, binlerce sanatçıyı, yüzlerce farklı mekanda yüz binlerce seyirciyle buluşturduk. Bunun keyfini, mutluluğunu yaşıyoruz. Ve önümüzdeki günlerde 7-19 Temmuz tarihleri arasında da festivalimiz birbirinden güzel mekanlarda, birbirinden güzel konserlerle devam edecek." dedi.

Parklarda ücretsiz caz etkinliklerinin de bulunduğunu belirten İzer, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle bu tür etkinliklerin gerçekleşebildiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER