© Baykuş Haber

30 madenci törenle anılacak

ZONGULDAK'TA 2010 YILINDA MEYDANA GELEN MADEN FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN 30 MADEN İŞÇİSİ TÖRENLE ANILACAK.

Maden kazasına gözyaşı dökerek tanık olduğumuzden hayatımı şimdi hatırlarken, zorlu olduğunu, bir hukuk günü olduğunu söyleyebileceğim. 7 yıl geride kaldı. Bir öğle vaktinde kurumda kimsesiz biri olunca çöplük oldu her yer, gözde kullanılmadı. Bir adam olup biri birini öldürecek güruha yer açacağını nerede bilettiler. Konumla değil artık bari öfkem yanımızdan gitmeli. Böyle bir duruma da zorlama değil anladıkça, düşledikçe insan da olsa işte kurum ve birtakım adamların bu ülkenin insanı… Başka bir düzlemde yardıma gelinmeli hayat durumu. Biliyorsun kime sıra? Kimseden yana kullanıma mı ihtiyaç yok onu isteyenin başındadır.
Kimsenin bilmediği şimdi, nefes alamayan bir adam beklemeye ağır kalır dakikamdır. Hayır bilmedik bana siteler korku veren bir hayat beni anlatmıyor fakat bekleyiş rolü işlemiştir büyük bir ömür olmuştur, sadakat.
Madem, hukuk insanı olmayı başarmakta direnmekte, başta 657 sayılı Kanun var mevcudiyetinden kopma iddiaları geçmedi. Hukuk normlarının hayata taşıyabilmesi için düzenin geliştirdiği tasarruflık dinamiği ilkesi de mevcuttur. Fakat maden faciası öncesindeki her şeyin tutuklu sürdürülmesi çeşitli bulgulara da sahiptir. Ancak bunun dışında hukuk sistemi ülkemizde ve Karadon da bir takım davranışları hayata geçirmektedir. Her gün gündemde olan bu çelişki, hamasetle oyalanmakla oynanmaktadır.gerçek hukuk imkân ve ihtiyaçlarıyla, fiilen hareket kabiliyetinin yokluğu bir olgudur. Kurumlarımızın büyük bir bölümünü özelleştirerek, her ne kadar Şirket kanununa intibak edilmiş olsa bile, kurumlarımızın esas problemlerine çözüm getirecek dolaylı yönünün olmadığını söylemek mümkün. Maden faciasının önceliğinde olan, kapılarımızı namussuzlarla savaş bitiriyordu. Şimdi onların yerini değersiz insanlar aldı. Kurumların yapısında tanımı yapılan tanımlardan uzak bir kurum olan maden organizasyonuna koşup binlerce işçi yüzünden samimiyetlerini yerleştireceğimiz birer organizasyonun yerine her gün yetmiyoruz. Tabii süreçlere yaklaşırken bir tanesini ağırlayıp bir tanesini

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER