32 farklı ülkenin kıyafetleri Antalyada
Kültür-sanatULUSLARARASI KÜLTÜR TURİZM VE YATIRIM DERNEĞİ'NCE (ICTI) ANTALYA'DA İLK KEZ DÜZENLENEN, 1. ANTALYA DÜNYA EL SANATLARI VE GİYİM MİRASI FESTİVALİ, "DÜNYA KÜLTÜRLERİ BARIŞ ÇATISI ALTINDA” TEMASIYLA, 24-28 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA CAM PİRAMİT'TE GERÇEKLEŞİYOR. FESTİVALİN İLK GÜNÜNDE ARALARINDA FİLİSTİNLİ VATANDAŞIN DA BULUNDUĞU 32 ÜLKENİN GELENEKSEL KIYAFETLERİ, 145 MANKENİN KATILIMIYLA SAHNEDE SERGİLENDİ.
Uluslararası Kültür Turizm ve Yatırım Derneği’nce (ICTI) Antalya’da ilk kez düzenlenen, 1. Antalya Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali, "Dünya kültürleri barış çatısı altında” temasıyla, 24-28 Haziran tarihleri arasında Cam Piramit’te gerçekleşiyor. Festivalin ilk gününde aralarında Filistin’in de bulunduğu 32 ülkenin geleneksel kıyafetleri, 145 mankenin katılımıyla sahnede sergilendi.
Dünya El Sanatları Konseyi AISBL’in (WCC Uluslararası) yıllık takviminde yer almakta olan, UNESCO tarafından desteklenen ve ilk kez Antalya’da yapılan 1. Antalya Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali, farklı ülkeden çok sayıda vatandaşı bir araya getirdi. Modernite ve gelenekleri harmanlayan festivalde, geleneksel el sanatları ile geleneksel ve modern kıyafetler bir araya getirildi.
Uluslararası Kültür Turizm ve Yatırım Derneği Başkanı Yalda Mahootchian, festivalin açılış programına katılan herkese teşekkür ederek, şu ifadelere yer verdi: “Modern hayatta yaşamak, kültürleri unutmak değil. İlk gün 32 ülkenin geleneksel elbiselerini, kültürlerini sahneye çıkarttık. Filistinli arkadaşımız Linda Kali de geleneksel kıyafetiyle sahneye çıktı, 145 kişi eşliğinde dünyaya kültürlerimizi tanıttık. Cam Piramit’e Antalyalıları bekliyoruz”
32 ülke yerini aldı
Festivale Türkiye, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tataristan, Özbekistan, Filistin, Cezayir, Gürcistan, Ahıska, Uygur, Suriye, Umman, Güney Afrika, Filipinler, Kolombiya, Umman, Rusya, Polonya, Güney Kore, Estonya, Tayland, Afganistan, Angola, Kaşkay, Çeçenistan, Yakutistan ve birçok ülke geleneksel el sanatları ve rengarenk giysileriyle katkıda bulundu.
Ülkeler kültürlerini tanıtıyor
Festival kapsamında; açılan stantlarda ülkelerin yöresel kıyafetleri, kıyafet üstü aksesuarları, geleneksel el sanatları tanıtılırken, müzik eşliğinde düzenlenen defilede de çocuk, genç ve yetişkinler podyuma çıktı, kıyafet ve aksesuarlar mankenlerin üzerinde sergilendi. Gözlerin kamaştığı renkli defilenin ardından katılımcı ülkeler, Antalyalıları yöresel müzik ve danslarıyla da buluşturdu.
Festival, 28 Haziran Cuma akşamı sona erecek.
İlginizi Çekebilir