© Baykuş Haber

355 bin ziyaretçi Düzce standına akın etti

DÜZCE TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN (DTSO) ORGANİZASYONUYLA İLDEKİ TÜM PAYDAŞLARIN DA DESTEKLERİYLE YÖRESEL ÜRÜNLER FUARINDA DÜZCE STANDINI YAKLAŞIK 355 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ.

DÜZCE(İHA) – Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) organizasyonuyla ildeki tüm paydaşların da destekleriyle Yöresel Ürünler Fuarında Düzce standını yaklaşık 355 bin kişi ziyaret etti.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış merasiminin ardından stantlar ziyarete açıldı. Üst düzey protokolün tamamı Düzce Standını muhtelif zamanlarda ziyaret ederken, fuarın en dikkat çeken standı Düzce Standı oldu.


Coğrafi işaretli ürünleri olan Düzce Kuzu Kestanesi, Kaplandede Kestanesi, Kestane Balı, Sarı Fındık, Kouralp Pirinci, Konuralp Pilavı, Melengücceği Tatlısı, Düzce Köftesi, Düzce Şırası, Düzce Kestane Kabağı, Fındıklı Tahin Helvası, Şeker Kamışı Pekmezi, Düzce Acıkası’nın yanı sıra Çilimli Bölgesi’nde yetişen ve yoğun ilgi gören Siyah Pirinç ile fuarın en gözde standı olmayı başardı.


Fuar hakkında değerlendirmede bulunan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, 100 metrekarelik standın Düzce’nin zengin çeşitliliğine yetmediğini, önümüzdeki fuarlarda çok daha büyük alanlarda ili temsil edeceklerini söyledi. Bıyık, Düzce’nin zengin doğal ürünlerine en kısa zamanda AB Coğrafi İşaret belgesi kazandırmak için çalışmalara başlanacağını söyledi.


Düzceli Şef Ethem Sassin’in mutfak şovları ile hareketlenen Düzce Standının ilk gün yıldızı bal kabağı yatağında yapılan Siyah Pirinç Pilavı oldu. İlk olarak Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın beğenisine sunulan pilav, katılımcılardan büyük ilgi gördü.


Fuarın diğer günlerinden kestane, Konuralp pilavı, Düzce Köftesi ürünlerini muhteşem şovlarla katılımcıların beğenisine sunan Düzce ekibi, katılımcılardan tam not aldı.


Fuara DTSO koordinatörlüğünde 16 firma katılım sağladı. Düzce’den Antalya’ya firmaların kendi ürünleri ile birlikte katılımcılara ikram edilmek üzere götürülen ürünler büyük beğeni ile tüketildi.


Fuarda; 100 kilo Siyah Pirinç Pilavı yapılarak 2 bin kişiye ikram edildi. Ayrıca fuarın 3. Gününde yapılan 40 kilo Konuralp Pirinci pilavı da bin 500 kişiye ikram edildi. Her iki pilavı tadan katılımcılar lezzetlerine hayran kaldı. 3 binden fazla broşür, 350 hediye paketi, 2 bin tanıtım materyali katılımcılar tarafından ilgiyle tüketildi.


Fuar Boyunca Düzce Standını ziyaret eden misafirlere; 2 bin adet tombul tulumba, 600 adet Melengüccegi tatlısı, 50 kilo Düzce köftesi, 50 kilo Düzce Şırası, 100 kilo Siyah Pirinç, 40 kilo Konuralp Pirinci, bin adet Uzay Gazoz, 10 kilo Düzce Acıkası, 5 kilo Fındık ezmesi, 40 kilo Düzce Sarı Fındığı, 40 kilo Düzce Kestane Çeşitleri, 10 kilo Kabak Pestili, 10 kilo Çilek ve Ahududu reçeli, 5 kilo Ciez ekmeği ikram edildi.


Fuara DTSO koordinatörlüğünde katılan firmalar fuar boyunca 60’tan fazla iş bağlantısı gerçekleştirdi. Firmalara bayilik ve frachaise başvuruları en üst düzeye ulaştı. Fuar sonunda Düzce’den fuara katılan firmalar Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederken, ilk kez bu şekilde organize katılım sağlandığını ve Düzce Standının ilk kez bu kadar ilgi çektiğini ifade ettiler.


Sıcak satışlardan ve kendilerine olan ilgiden çok memnun olduklarını belirten firma temsilcileri, önümüzdeki sezonda yapılacak olan fuar organizasyonlarına DTSO önderliğinde daha da iyi hazırlanacaklarını da sözlerine eklediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER