© Baykuş Haber

37 ilde 62 vatandaşı dolandıran şebeke çökertildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, "MarketPlace" uygulaması üzerinden müşterileri WhatsApp uygulamasına yönlendirerek telefon satışı pazarlığı yaparak "oltalama" yöntemiyle 37 farklı ilde 62 vatandaşı dolandıran bir örgütü çökertti. Operasyon, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü ve Jandarma Suç Araştırma Timi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Örgütün, "MarketPlace" uygulaması üzerinden müşterileri WhatsApp'a yönlendirdiği ve telefon satışı pazarlığı yaparak 62 vatandaşı dolandırdığı bilgisinin alınmasının ardından ekipler harekete geçti. Teknik ve fiziki takibin sonucunda Mersin'de ikamet eden şüpheliler tespit edildi ve 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda B.Y, A.A, P.Y, A.G, F.A, M.Y, A.E.B. ve Ö.D isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Örgüt lideri B.Y dahil 4 şüpheli tutuklandı, suçta kullanılan malzemelere el konuldu. Bu operasyon, örgütlü bir şekilde bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen örgütün çökertilmesinde önemli bir adım olarak kayda geçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER